lakos Creative Commons License 2010.11.08 0 0 27572

Igen, amikor először láttam a képet, én is az alapján próbáltam beazonosítani, azt hittem az még ma is áll, a többiről sejtettem, hogy nincs meg. Mert nem is gondoltam volna hogy olyan, a kis házakhoz képest viszonylag színvonalas házat is lebontottak. Mesélték, hogy még arról is vita volt, hogy a Pap-házakat is lebontsák-e, a Szigony Práter sarkánál, de azok végül megmaradtak. Régóta keresek régi képeket erről a részről (Leonardo, Baross, Illés, Práter által határolt terület), de alig-alig találtam, azért is örülök ennek.

Nagyon kevés kép van, a fortepanon múltkor valaki megfejtett egyet, de az is a Szigetvári (ma Füvészkert) Práter sarkát ábrázolja, ami lényegében ma is megvan.

Fater szerint meg mások szerint is aki kemlékeznek rá. egy reménytelen, menthetetlen nyomortelep volt az a rész, hasonló dűledező bódékkal, viskókkal rozoga kis házakkal, mint a képen is, még annál is rosszabb, mint amit nemrég a Corvin sétány helyén bontottak le. A praterblog írója valamivel romantikusabb képest fest, ő ott nőtt fel. Na persze ami helyette lett, akár a panel lakótelep, akár a mostani corvinplaza megin más történet...

Előzmény: Apellator (27570)