Vasti Creative Commons License 2010.11.04 0 0 290
Helló!

Együttérzésem: nekünk is a múlt héten adta meg magát a kb. 15 éves, még az előző lakótól örökölt Beretta Idra Exclusive nvű kazánunk :-(

Mivel két gyerekkel ottmaradtunk fűtés és meleg víz nélkül, az egyik gázas ügyfelünk másnap már fel is dobott egy készüléket, ami raktáron volt neki éppen: Baxi Fourtech 24, szintén kéményes.

Tetszene a készülék, de sajnos nem ad rendesen meleg vizet :-( Nagyon kell folyatni, hogy bekapcsoljon. Először úgy zuhanyoztunk, hogy a mosdó csapját is folyattuk a zuhany mellett - így volt elég átfolyó vízmennyiség, begyújtott.
Aztán levettem a menüben a HVM lángot 55%-ra, a HVM hőfokot meg 40 fokra: így most lehet úgy zuhanyozni, hogy csak a meleget folyatjuk, nem keverünk hozzá hideget: ugyan túl nagy a víznyomás (telefröcsköljük a fürdőt) , és néha így is egy kicsit túl meleg a víz, de ha hideget keverünk hozzá, akkor meg már így együtt nem is fér ki annyi víz a zuhanyrózsán, hogy begyújtva tartsa a kazánt.
50%-ra vett HVM lánggal meg már nem bírja eléggé felmelegíteni azt a vízmennyiséget, ami ahhoz kell, hogy begyújtson...

Ezt nem is értem: ha 40 fokra állítom, meg még a lángot is leveszem, hogyan folyhat majdnem forró víz?!

Mondjuk egyébként is gyanús a kazán, mert néha fűtés közben kikapcsol, a kijelző is üres, aztán visszajön, E98-as hibát ír, és fűt tovább... Ami azért érdekes, mert egy belvárosi 20 éves társasházban lakunk, és a lakásunkban kb. 15 éve ráadásul újra is húzták az összes kábelt: sok elektronikai berendezésünk van, de még sohasem vettem észre az 1 év alatt, amióta ott lakunk semmiféle feszültségingadozást...

A baj az, hogy ismerős cég szerelte, így már ma pont 1 hete úton van az embere, hogy megjavítsa az új, garis kazánunkat... Ha a hétvégéig nem ér ki, akkor leszerelem, és visszaviszem nekik - szerencsére még nem fizettem ki.

Amúgy biztosan jó a Baxi, bár én egy Immergas kéményes készüléket szerettem volna - csak az nem volt raktáron nekik :-( Jobb lett volna, ha beülök az autóba, és elmegyek egyért valahová, így utólag.

Üdv: Vasti
Előzmény: birooo (288)