Szia Lovacska,
én még a szakadás előtt jóval hagytam ott az egészet, mindenféle különösebb kutatás és magyarázat nélkül, csak azért, mert olyan fokú butaságot, primitívséget, belterjességet és rosszindulatot tapasztaltam a magas vezetői körökben, hogy nem lehetett tovább összeegyeztetni a kereszténységgel. Sajnos nem tudtam rögtön elválasztani a jót a rossztól, vagyis azt nem tudtam eldönteni, hogy a HGYs tanítások közül melyek tartoznak a Krisztus által hirdetett életmódhoz, és melyek nem. Ezért sokáig nem foglalkoztam semmiféle keresztény dologgal, bár istenhitem nem fogyott el.
Szerintem itt a fórumon valóban sok olyan információt találhatsz, ami segít elgondolkodni a különböző tanításokon, azok igei alátámasztottságán vagy annak hiányán. Semmit se szabad kritikai felülvizsgálat nélkül elhinni, azt se, amit itt olvasol! Gondolkozz, keress, jöjj rá dolgokra magad is.
Nem a HGY a lényeg, vagy az, hogy odajársz, vagy nem jársz oda, hanem az, hogy megtaláljad, hogy mi az ami tiszta forrásból származik és hasznos. Vagyis az lenne a fontos, hogy az érzékeid kifejlődjenek a jó és rossz közti különbségtételre, na nem HGYs értelemben. Ezt a HGYs rendszer nem igazán engedi, de Te magadtól elindulhatsz a szellemi érettség felé. :) Vagyis a HGYs rendszer azt írja elő Neked, és összes tagjának, hogy azt lássa jónak, amit a felső vezetőség annak mond, és azt lássa rossznak, amire a hierarchiában magasabban állók azt mondják. Ami HGYs az jó, ami nem HGYs az rossz. Na, ez a Biblia szerint nem így van. Ne mások mondják meg Neked, hogy hogyan dönts, a legkisebb dologban sem. :)
További izgalmas kutakodást kívánok. :)