Na, szokásomhoz híven rácuppantam a témára, dehát én ilyen kísérletező típus vagyok. (Fontos az alap lendületet Rob adta, mert egyszerűen döbbenettel töltött el az a jópár deci trutyi, ami nála a tartályában lötyögött már)
Átolvastam tengernyi cikket, fórumot, akadémiai jegyzetet és csak megerősítette gondolataimat.
1. Úgy tűnik jópár autótípusnál ez gyári alkatrész volt, ilyenről tulajok tényszerűen számoltak be. (leginkább arra vezetik vissza, hogy nem építik be az autógyárak, mert rendszeres és odafigyelős gondozással jár - persze ez nekem nem probléma, hiszen úgyis gyakran a motortérben matatok :-)
2. általános megállapítás, hogy hideg üzemben annyi vízgőz és károsanyag szabadul fel, hogy az elég rendesen és negatívan befolyásolja az optimális égést
3. meleg üzemben az olajpára olaj tartalma nem csak koszt okoz a pillangószelep környékén, de lassítja az égést, némileg csökkenti a hatásfokot.
A sok szöveget elolvasva, Rob autójában lévő trutyit látva, eddigi tapasztalataimat összeadva, már egyértelműen úgy érzem, hogy ez igenis jó lehet. A puding próbája az evés, tehát beszerzek egy ilyent és még tél előtt beüzemelem.
Még egy jó tanácsot láttam, ami igazodik a Te tapasztalatodhoz - egyértelműen nagyon jó hatásúként értékelik a benzinhez 30%-40% arányban adott etanolt. Tisztít, optimalizál, több helyen ettől teljesítménynövekedés - régi teljesítmény visszanyerése - keletkezett. Ez pl. igaz magára az injektor fúvókákra is. Anno nekem ezt a Calibránál ultrahanggal tisztították és bizony érzékelhető volt utána a kezelés!! (plusz télen közömbisíti a tank6tartály kondezvizét, ami meg szintén nagyon kívánatos)
Összefoglalva lesz olajlecsapató + etanol és majd beszámolok a történésekről.
Más.
Végül GUN pajtinak a riasztó manuális lelövés. Nem találom a teljes leírást, mégis lehet a könyben lesz. Innen másoltam ki és a forgalmiban van a kódolt kispuskám, ezt próbálom reprodukálni:
Úgy tűnik a PUG-okat "Texalarmmal" szerelik és ehhez megadnak egy riasztó kódot, tehát ezt ismerni kell. (nálam ez 5 számjegyű)
Menet:
1. indítókulccsal gyújtás rá
2. gyújtás vissza
3. gyújtás rá újra - erre a riasztó led elkezd villogni - annyit kell hagyni villogni, ahány a kódunk első számjegye - ha ezt elérte
4. gyujtás vissza
5. gyújtás megint rá és most kivárni annyi LED villanást, ahány a második kód szám - ha ezt elérte
6. gyújtás le
.
.
ezt így végig, amíg az összes kódszámon végig nem mentünk és a végén kikapcsolódik a riasztás, kialszik a LED.
Én végigpróbáltam, működik a dolog.
Na, megnyugodtam, megyek is nemsokára aludni.
Robnak ezer köszi a linkekért!!!