Glavo Creative Commons License 2010.10.31 0 0 295
A Vidékfejlesztési Minisztériumhoz tartozó Földmérési és Távérzékelési Intézet a szokásos árak sokszorosáért készíttet térképészeti légifénykép-felvételeket - értesült az Index.

A kormány augusztusban határozta el, hogy Országleltár néven új vagyonnyilvántartást készíttet. A kormányszóvivő megfogalmazása szerint a cél az, hogy az állami tulajdonú ingatlanok számára egységes, pontos és hiteles nyilvántartás jöjjön létre, mert eddig elmaradt az állami vagyont képező épületek, építmények, létesítmények jogi, műszaki állapotának egységes felmérése, dokumentálása.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a Földmérési és Távérzékelési Intézetet (Fömi) bízta meg, hogy gondoskodjon a légi fényképezés lebonyolításáról. A kiírt pályázatot azonban a statisztikák szerint lényegében egyetlen hazai vállalkozás tudja teljesíteni, a Geodéziai és Térképészeti Zrt - írja az Index. A cég egyik igazgatósági tagja, Farkas Imre nyáron a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára lett.

Az intézet az elmúlt években egy másik projektben is lefotóztatta az országot, de akkor csak 160 millióba került a 70 ezer négyzetkilométerre kiterjedő művelet, most pedig ötmilliárd forintról szól a pályázati kiírás. A minisztérium eddig nem válaszolt az Index ezt firtató kérdéseire.

index.hu
Előzmény: Törölt nick (294)