z-dem Creative Commons License 2010.10.29 0 0 3101
Hali, én megcsináltam a puffert IBC-ből mielőtt olvastam volna ezt a topikot, ha előbb olvastam volna valószínűleg vas tartályom lenne. Én is azt mondom ha teheted inkább vasból legyen akár lehet szögletes is, csak azt merevíteni kell.
De nyilván nálad is lényeges szempont az ár és nagyon csábító a 10ezer forintos ibc a 100ezres vashoz képest. És egy ibc puffer is jobb mint a semmi!
Ha az ibc mellett döntenél: a nyomást tényleg nem bírja, ezért nálam nincs felette semmi az az ő maga a kiegyenlítő tartály is, a kupakjába bele szilóztam egy darab al-pex csövet az a túlfolyója, a meleget pedig külső hőcserélővel veszem ki belőle.
A műanyag csap ami szokott rajtuk lenni nem jó semmire, le vele és csavaros kupakot a helyére, vasból kell rá csonkokat csinálni.
Több fajta létezik. az a jó amelyiknek a ballonja illeszkedik a kerethez és minél sűrűbb a rács annál jobb, úgy tudom létezik olyan is aminél egy lemez van körbe a ballon és a keret között az lehet a tuti.
Azt még nem tudom megmondani, hogy vajon hány évet fog kibírni mert csak január óta működik (remélem jó sokat). Azt sem tudom, pontosan megmondani, hogy menyire hőálló de aki ajánlotta és már többet is beépített azt mondja 90" ig simán bírja, én 80-85"-ig szoktam felfűteni eddig ez sem volt egyszerű feladat a kis sz... (20kw) szenes kazánommal, de egy pár hete rájöttem, hogyan kell benne tüzelni azóta párszor előfordult, hogy nagy kuruttyolás fogadott a kazánházban a hőmérő a kazánon pedig ki van akadva. Na ilyen többet nem lesz ugyanis tegnap, ja tegnap előtt sikerült némi fúrás és hegesztés után rá applikálni egy Honeywell FR124-et.

Előzmény: 323d (3082)