Törölt nick Creative Commons License 2010.10.28 0 0 284

Üdv!

Tanácsot szeretnék kérni a hozzáértőktől.

Adott egy cca. 40 éves családi ház kb 70m2 és 180m3 fűtendő légtér.

A ház hagyományos "kockaház", falazat anyaga kb 35cm vastag "salakblokk", a nyílászárói hagyományos békebeli kivitelűek. A bent lévő központifűtés rendszer nyílt rendszerű, eredetileg vegyestüzelésű kazánnal épült, keringető szivattyúval, tágulási tartálya kb. 3m magasban a padláson van kialakítva, nagy kb. 4db 1,5m hosszú 60cm magas, 2db 60cm hosszú de kb 1m magas lemezradiátorokkal szerelve (nem tudom hány tagú, még saccolni sem...). Valamikor 1992 körül a rendszerre rá lett kötve egy FÉG fali kéményes gázkazán - nem tudom a típusát sajnos. A két kazán külön - külön üzemeltethető.

Két idős nyugdíjas, mozgásában már korlátozott ember lakja a házat, ezért a vegyestüzelésű kazán már csak ritkán van használatban. A havi gázszámlájuk - éves átalányban - meghaladja a 40eFt-ot.

Szeretnének valamely megoldást találni a kazán cseréjére, anyagiakban 150e-200eFt áll rendelkezésükre "mindenre", azaz kazáncsere, valamilyen intelligens termosztát, és az üzembehelyezés költségeire.

Tudnának javasolni valamely ezen rendszeren üzemeltethető kazán és termosztát típust ajánlani a fent ismertetett paraméterekkel?

csuf

Ps: a fenti információk csak telefonos elmondás alapján állnak rendelkezésemre, nagy a fizikai távolság a két család között. Segíteni szeretnék nekik...