Adi001 Creative Commons License 2010.10.28 0 0 59520
"a Földnek a háttérsugárzáshoz képest a CMB anizotrópiájából számított 627 km/s sebessége, amely az a sebesség, amelyre azóta tettünk szert a lokális gravitációs központok körüli keringésből"
ezek a lokális gravitációs központok a 627 km/s számolás szempontjából csak a naprendszer ill. a mi galaxisunk ?! s eképp ha jól tudom 2szeres korrigálláson esett át a háttérsugárzási "térkép" (a sinuszos eloszlási képet mutatót és az úgymond batman képes korrigáción)
akkor elmondható h a galaaxisunk úgymond áll a háttérsugárzásban? a helyi glaxishalmaz v. superhalmaz lokális gravitációs csoportulásának mértékével mi van ? vagy ez is tudják mérni ill. befolyásolhatja a háttérsugárzási térképet ?
van pl. egy másik érdekes felvetés amit nem igazán értek :
ugye a legtávolabbról észlelt objektumok jelenleg 13,1-2 milliárd fényévre vannak ....
korlátnak kell e lenni a 13,7milliárd fényév távolságnak ? ha valaki teszem azt tölünk 5 milliárd fényévra van adott irányba akkor ő sem lát meszebb vagy ő több, másféle objektumokat lát szintén max 13,7 (-200 - 500 millió) milliárd fényévre az adott irányba ? s ezen + objektumok (jelenleg tőlünk 13,7 milliárd fényévnél "távolabb") fénye később ér ide ? és ezt persze lehetne szintén léptékekkel növelni ..de meddig hány milliárd fényévvel lehet arébb menni ?
.. szóval a dimenzionális megjelenés vagy/és a topológia számomra meg/fel foghatatlan .... ill. ma még technológiai vagy fizikai korlátokba ütköző elméleti mérésekkel ......
Előzmény: Angelica Archangelica (59519)