Roan1 Creative Commons License 2010.10.26 0 0 1104

Bár nem vagyok jogász, de úgy tudom, az SZMSZ-ben meg lehet határozni a késedelmi kamat mértékét, mivel  az SZMSZ is szerződés, ezért ebben a jogszabálytól eltérő rendelkezés is lehetséges.

 

Jelzem, én sem vagyok oda az ötletért, hogy mi szabjuk meg a késedelmi kamatot, de én is elfogadtam. A döntés hátteréhez hozzátartozik, hogy a ház számláján hó végén 500 Ft volt, s a ház is kapott késedelmi kamatot az egyik szolgáltatótól.

 

Ennek tükrében a 6 havi nemfizetés utáni fellépés későinek tűnik (vs. szolgáltatók késedelmi kamatai jóval rövidebb határidő után). Már így is tetemes hátralék gyűlt fel, amit mi, fizető lakók kell, hogy kigazdálkdjunk addig is. Ezt pedig szeretném elkerülni.

 

A SzVB szerintem szívesen fogad minden javaslatot, ami a a nemfizető lakókat (törvényes keretek között) fizetésre kényszeríti, hatékony módon. Mert abban, gondolom, egyetértünk, hogy a jegybanki alapkamat (vagy annak a kétszerese) nem olyan szankció, amitől mindenki hanyatt-homlok rohan a bankba átutalni a hátralékát.

 

üdv

 

R

Előzmény: viccnekdurva (1101)