Schenouda Creative Commons License 2010.10.24 0 0 7425
KUTATÁS PORSENNA MAUZÓLEUMA UTÁN IV.


Arra gondoltam, hogy esetleg a középkorban még lehettek olyan kódexek, melyek tartalmazták Varro eredeti munkájából a Porsenna sírjára vonatkozó részt, de már nem élhették meg a 19. századot -mert elpusztultak- mikor úgyszólván minden ókori szerző munkáját kinyomtatták, főleg német tudósok, kikörmölve azokat a középkori kódexekből és pergamenekből.
Hypn


A "Hypnerotomachia Poliphili" 1499-ben jelent meg, s egy képzeletbeli álomutazást ír le benne Francesco Colonna dominikánus szerzetes. Elbeszél egy piramist, amiről Pozzi azt hámozta ki, hogy annak föld alatti részének leírását éppen Plinius Porsenna sírjának labirintusa ihlette (Huelsen viszont a Hypnerotomachia piramisleírását meg éppen Plinius Artemisia mauzóleumának leírására vitte vissza).
A Hypnerotomachia rajzainak szerzője máig nem ismert, de az egyik kép mutatja a "piramist" (itt szerencsére utalhatok Nolanus leírására és az ott közölt piramisképre: Hypnerotomachia ). Viszont találtam benne egy másik rajzot (lásd itt), ami egyformán utalhat a Serabitban talált képre és Plinius leírására, pedig ezeket egymástól évezredek választják el...


Lequeu


Majd megtaláltam Jean-Jacques Lequeu francia építész 1792-ben készített tervrajzát Porsenna mauzóleumáról. Lequeu-ra kétségkívül nem hatott Arun herceg sírjának kliséje, sőt láthatólag egy olyan Plinius szöveg állt rendelkezésére, ami bővebb volt a fennmaradottaknál vagy még ismert olyan ókori forrást, ami független volt Pliniustól, és szintén leírta Porsenna műemlékét.
Lequeu rajza persze megdöbbentő, mert ugyanazt a képet látjuk, amiről már beszéltem és nem csak a Szfinx kapcsán, hogy a világ több pontján (a brazíliai őserdőtől, Afrikán, Etrurián át Guineáig megtalálható ezen oszlopokon lévő gömbök hagyománya. Erről pedig már beszéltem:
Világítótestek1
Világítótestek2
Világítótestek3

Az is bizonyos, hogy nem lehetett az etruszkok sajátja ez a technológia, nyilván örökölték vagy magukkal hozták. Az épületet Porsenna talán kisajátította és nem építette. Talán azon nép öröksége, akiknek három hatalmas kőtumuluszát Montevecchia közelében (tehát a későbbi etruszk területen) 2003-ban megtalálták, melyek prehisztorikus eredetűek, azaz régebbiek 5000 évnél (és ezek az első piramisok, amiket Itáliában találtak)...

Robert Charroux szintén felfigyelt Porsenna sírjának leírására, és ezt fűzte Plinius leírásához "Az ismeretlen rejtélyek könyve" c. munkájában: "Érthetőbben, ezek a kúp alakú piramisok kőtumulusok voltak és az egész épület nyilvánvalóan egy mágikus célt takart. Egy labirintust helyeztek a mágikus piramisok alá, ami az atlantisziaknak tulajdonított jellegzetes építészeti módszer volt, melyet örökül hagytak az egyiptomiakra, keltákra és mexikóiakra." (1969). Charroux szerint az etruszkok kelták voltak és az atlantisziak leszármazottai.

Lett volna egy nagyon ősi, vízözön előtti civilizáció, mely megoldotta volna az energia drótnélküli továbbítását? Amivel korunkban csak Tesla próbált kísérletezni...?
Meglepő feltételezés, de több minden utal erre. Tehát a földön többfelé elhelyezett ez a civilizáció valamiféle "energiaközpontot" vagy "erőművet", amit az odatelepült ókori civilizációk, templomoknak, istenek várának, vagy sírjának gondoltak, s csak a beavatottjaiknak voltak néminemű fogalmaik ezek használhatóságáról. Kellett valamiféle "vevőkészülék" ezen "villamosenergia" fogadására, ami sokszor egy kis "szobrocska", ami működhetett fegyverként is.
Mikor Porsenna egy Volta nevű szörnyeteget megölt villámcsapással, az éppen ilyen eset lehetett. Hasonlók történtek a kabirok templomaiban a behatolókkal: villámok csaptak le rájuk. Pauszaniasz említi Athéné Pronaia templomába behatolók szintén szörnyű halált haltak, ott is villámok csapkodtak, de ír még egy érdekeset: "meggyulladt a levegő"!!! Hasonló jelenségről számoltak be Tesla egy fénykísérleténél, mikor maga a levegő világított, ami szintén ismert jelenség volt a beszámolok szerint a piramisok kamráiban.

Hozzáteszem még, hogy a misztériumok labirintusát a régi beavatottak úgy hozták létre, hogy azok valamiféle "elektromosságot" vonzanak magukhoz. Ez kapcsolatban állt a járatok belső megvilágításával. A derengő fény a labirintus középpontja felé erősödött.
Azt is elmondom, hogy ne kérdezzetek ezen energia, villamosság átadásának mikéntjéről, elemeiről, anyagairól, mert nem tudom, hisz csak úgy tudnám, ha én magam találnám fel, azaz szabadalmaztatnám. Én csak elmondom, hogy mire vezettek a vizsgálódásaim, de ezek megoldása a jövőre vár, amihez azért most adtunk néhány fogódzót...

És különösebben nem érdekel a hivatalos történettudomány jelenlegi véleménye, hisz ők csak a "mostaniak", mert Cortenovis korai kutatásai az etruszk villamosságról és Porsenna "hatalmas elektromos generátoráról"... és hogy szerintem létezhetett egy ilyen etruszk "erőmű", valamint Charroux szuggesztiói... tovább űznek minket a nagyszerű atlantiszi idők felé, egy korábbi civilizáció másmilyen technikái felé...

Előzmény: Schenouda (7424)