beszterec Creative Commons License 2010.10.22 0 0 19
Csinaljunk az uj SOHO torvenynek egy alkalmazas probat, vegyunk elo egy nagy problemat, aminek nem tudjuk a magyarazatat.

Jo pelda a Rajk ugy, a Koncepcios perek.

Szu-ban is voltak, es ugy tudom mashol is pl. Poland.

Ezek sokat voltak kutatva a torteneszek altal, akik leirtak hogy hogyan folytak ezek le, de senki nem jutott el a Miert-re, miert alakultak ezek ki, mi volt az oka ezeknek.

Azaz van magyarazat: rossz emberek csinaltak, a diktatorokra rajott a hoppare, a verszomj, es oltek.

Rakosi: hat ez a Rajk koma fizimiskaja nem tetszik nekem, nosza nyirjuk csak ki.

Meg meg vagy 90 masik embert, koztuk olyanokat akit Rakosi nem is ismert.

Csak a verszomj oltasara kellette ez?
Nem lehetett megcsinalni, mert Rakosinak volt fonoke, Moszkvaban, aki nem szerette ha problemakat csinalnak a beosztottai, azert kivegezni a kulugyminisztert meg meg egy csomo embert, egy jo nagy problema akkor amikor mar folyt a ket rendszer kozott a rivalizalas, hogy kie a jobb.

Kutathatod a forrasokat, oda nem lettek leirva az okok.
Nincs mas megoldas, elo kell venni az uj Soho torvenyt, nagy problemak okozoja a hatalomert folyo harc.
Rajk egyszeruen egy puccsot szervezett a hatalomert. Mert ezekben a rendszerekben meg nem volt megoldva a FONOKI poszt megszerzesenek es megujitasanak a proceduraja
Ez a kovetkezo lepes, ami Mo-n a rendszervaltaskor lepett eletbe, a valasztas.

A Furheri poszt megszerzese zavaros volt, maga Sztalin is zavarosan nyerte el, utana mar kialakult valami KB fele valasztas, de a a rendszerek indulasakor ez meg zavaros ugy volt, amibe konnyen belezavarodott a zavaros, nyomas alatt leve emberi agy.

Allati osztonok nyomjak a kihivo bika agyat.

Tehat a Fonok valahogy megszerezte a hatalamat, amit akkor ketfelekepp lehetett megtamadni vagy Moszkvaban probaltak besmuzolni az aktualis Fuhrert,
vagy puccsot szervezetek.

A Rajk idejen ez utobbi tortent, ami kitudott, valoszinu valaki elarulta Rakosinak.

Namost, a hibatlan, tokeletes PART-ban ugye ilyesmi ideologia okokbol nem
fordulhatott elo, ezert kellett krealni valami story-t a tomegeknek, propagandat, amit Rajkkal le is jatszatott a gyostes bika. Vagy kinhalalt halsz, vagy egyuttmukodsz es akkor csak felakasztunk.

Moszkvaban ugyanez, ami kesobb aztan rendezodott, letisztult ez a dolog, a Kozponti Bizottsag nevezte ki a Fuhrert, ott lehetett csak megvivni a csatat, de jol csinaltak, mert nem merte senki kihivni a Fonokot, mind meghalt bekeben, legalabbis nem jutott ki hir rola, ha volt is ilyen.

Sot a Moszkvai KB meg le is tudta valtani Hruscsovot! A tobbi orszagban meg ugye Moszkva nevezte ki a Fuhrer helytartot, igy a kihivok ott probalkoztak, oda jartak smuzolni mint pl. Biszku a Kadart.

Előzmény: beszterec (17)