Túlélőblog Creative Commons License 2010.10.20 0 0 586
Milyen oldalamon lévő Glockról beszélsz? Ahhoz hogy pisztolyt vegyél, jóval több macerán kell keresztül menned, mintha egy puskát, karabélyt vagy shotgunt akarsz venni. Legalábbis sok államban. (Legalább 8 órás tanfolyam, ki kell váltani vásárlási engedélyt, ha hordanád akkor fegyverviselési is kell, be kell menned a rendőrségre érte, még kérdezgetnek is.) Ezzel szemben a puskáért bemész a boltba és ha minden oké, akkor 15 perc múlva egy "hosszú fegyver" boldog tulajdonosaként hagyhatod el a boltot. Vagy megrendeled Neten és a közvetítőtől átveszed, miután lefuttatta a NICS vizsgálatot.

Ez lehet az egyik oka, hogy valaki kimenne puskával az utcára, ahelyett, hogy egy pisztoly vagy revolver beszerzésével szerencsétlenkedjen és ráköltsön egy zsák pénzt.

"Ahol hadi fegyverekről van szó"

Ki mondta, hogy nem lehet hadi fegyverekről is beszélni? De nincs igazad. A shotgun az miért hadi fegyver? A shotgunt szerintem a legjobb otthonvédelmi fegyverként tartják számon. És a félautomata AK variáns és AR-15-ös se volt soha hadi fegyver. Ezeket a lőfegyvereket civileknek gyártják. A hadsereg teljesen automata fegyvereket használ.

Az IFÁ-s hasonlat azért nem igazán állja meg a helyét. Ha a benzinár-lőszer árat hasonlítgatod, a puskalőszer olcsóbb mint a pisztolylőszer. (Sok esetben.)
Vagy ha összehasonlítod a .22lr-es AR-15-öst, az lehet, hogy nagyobbnak néz ki, viszont jóval gyengébb mint akár egy .45-ös Glock.

A csőre töltöttségről felesleges vitatkozni. Ez a bonyolult és vitatott +1 kérdése. Gondolom tudod miről beszélek. Ha pedig benne van a tár az AK variánsban vagy AR-15-ösben, akkor egyetlen mozdulat a csőre töltés.
Előzmény: Gósztrájder (578)