Bocs, de MUSZÁJ egész nap oviban lennie? Nem lenne megoldható, hogy legalább fél napot otthon legyen vele valaki - jó esetben Te, vagy a férjed, vagy a Nagyi, vagy valaki, akit szeret és akiben bízik?
Szerintem barbárság a gyereket 8-9 órára elszakítani a családjától egy olyan társadalom-gazdaság propagálásával, amely erre épül....(vagyis a nök eröszakos dolgoztatásáról már nem is lehetne rosszabb véleményem).... nagyon sajnálom az összes kisgyereket, aki ezt rosszul türi. És sokan rosszul türik, legfeljebb nem mindenki mutatja ki. Itt jegyzem meg: melletted szól szerintem, hogy a gyereked MER SÍRNI, tahát nem retteg attól, hogy Te majd jól lebarmolod.... biztos szeret Téged, bízik Benned, ez jó. Ne hagyd cserben, ha csak teheted! (És tudom, hogy egy minimálbérböl nem lehet megélni, még kettöböl is majdnem lehetetlen, és azt is tudom, hogy ezért a legtöbb ember nem is 8, hanem 12 órákat dolgozik, meg hétvégente is.... elég szégyen.)
Nem tudom, hogy "szoktathatnád be". Ugyanis nem hiszem, hogy a gyerekeket kéne "megreformálni", és "rászoktatni", hogy ellenállás nélkül hagyja magát kiakolbólítani a családjából, és elfogadni a tömegmegörzést. Hanem azt hiszem és vallom, hogy a társadalmat kéne már végre gatyába rázni.
(Ha a polidiliben lennénk, még azt is kifejteném, miért alkalmatlan szerintem minden mai politikus erre, pártállástól függetlenül.... de nem ott vagyunk.)