mmBálint Creative Commons License 2010.10.13 0 0 1206
Köszönöm! :-) Segített, igen!

Az a gond, hogy résziont olyan gyorsak a vágások, hogy sokszor nem értem, mi történik, sokszor meg egyszerűen nem tisztáznak helyzeteket eléggé, és marad a homály. A magyarázataid tökéletesen helyretesznek mindent, de – a fentiek miatt – mégis maradnak bennem kérdések, ezeket – ha már elkezdtünk ezekről beszélni – ideteszem:

1. White elmenekülése – ahogy leírod, az teljesen világos. A filmből nekem nem derült i. :-) Így is furcsa azért, hogy elkapják az egyik főgonoszt, és mikor kitör a balhé, Bond nem őt örzi tovább, hanem a tök súlytalan beépített embert, akit aztán le is lő, tehát semmit nem tud kiszedni belőle. Közben ráadásul otthagyja M-et a bizonytalanban, hiszen ha egy beépített ember volt, ki tudja hogy nincs-e még itt-ott a kanyarban?... Tehát mintha mindenki a legrosszabb módon viselkedne: Bond mintha azt gondolná hogy a rejtekhelyen már nincs további veszély, ezért üldözi a beépített embert, M meg mintha azt feltételezné hogy talán van még veszély, ezért elfut, és nem hív segítséget se, White így lassan is elvánszoroghat… Nem?...

2. lány + geológ: itt is jó amit írsz, de dramaurgiailag nincs jól kitalálva/megoldva: véletlenül PONT akkor megy arra a lány mikor Bond kilép, és a lány kérdés nélkül megszólítja az első jóvágású pasit, hogy szálljon be?... Háááát... Nagyon valószínűtlen, sántít itt a dolog.

3. A motorost viszont így végre értem! :-)

4. A lány visszamegy: oké, talán azért furcsa nekem mert nem vagyok járatos gengszterkörökben. Én NEM megyek vissza oda ahol meg akarnak ölni, és ha én akarnék megölni valakit, akkor nem érzelegnék vele, hanem megölném. Na persze: a kamera nagy úr… :-)

5. „dobja ki a hajóból” – igen, erre emlékszem, de a bizarr az, hogy ezt a lány bemutatása után mintha az ő füle hallatára mondaná… fura.

No, de ezek apróságok, és kösz a választ! :-)

Előzmény: Tom Ace (1205)