rkyra Creative Commons License 2010.10.11 0 0 7362
Sziasztok!
Ismét egy lelkes amatőr. :)
Azt szeretném kérdezni, hogy mondjuk egy bő fél nap alatt mennyi mikrofilmet lehet átnézni a MOL-ban? Ásványráró és/vagy Hédervár érdekelne. Dédnagyapám szüleit keresném. Nagymamám beszámolója szerint a hédervári kastélyban dolgoztak inas és konyhalányként (vagy szakácsként?). Viszont úgy tudom, hogy a cselédek a kastély épületeiben laktak, de dédapám (1896-1960) mégis ásvárnyrárói lakos volt. Lehetséges, hogy az ükszüleimnek mégis volt saját házuk a közeli településen? Mennyire lehetett ez gyakori?
Igaz még a nevüket sem tudom (csak a ükpapám vezetéknevét, ami Dániel), de dédpapám olyan településen halt meg, aminek a templomi anyakönyveibe hamarosan belenézhetek.
A másik kérdésem pedig, hogy a férjem ágát is kutatom, amit szintén ezekből a templomi anyakönyvekből szeretnék felderíteni. Vissza tud menni az ember a betelepítés előtti időkbe? Vagyis az első bejegyzésekben vajon fel van tüntetve, hogy hol született az első betelepült? Vagy itt teljesen vége szakad a családfának? A férjem sváb származású.

Köszi előre is. Úgy láttam itt eléggé felkészült emberek vannak. Nem is tudom, honnan veszitek azt a rengeteg adatot?