Nolanus Creative Commons License 2010.10.11 0 0 7341
"A képből számomra annyira nem jön le a növényi köpülés"
Ez csak egy részlet, ha végigtanulmányozod a teljes tábla keretét és egyéb részleteket akkor láthatod, hogy majd minden alakra jut 1-2 növény is, néhol mintha direkt keltetnék, meg valamit tevékenykednek velük. A másik visszatérő motívum a csészék és az edények.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/73/Bembine_Table_of_Isis.png
Ha lesz egy kis időm, majd részletesen kifejtem mire gondolok, de ha utána mentek az indiai 'tejtenger kiköpülésének' és a szómának, akkor azt hiszem más is felfedezheti a párhuzamokat.
Persze meglehetősen érdekes, hogy honnan eredhet a tábla, és mi a célja; mert az egyiptológusok esküdnek rá, hogy a hieroglifák értelmetlenek rajta; és az is igaz, hogy ez az indás-növényi ornamentika mintha valamilyen más befolyást tükrözne, viszont aki készítette, az bizonyára jól ismerte az egyiptomi képi szimbolika elemeit (pl. megjelenik az udzsat, és a djed II. is). Szóval egy rejtély ez a tábla.

"DE bizonyos növények fogyasztása után alkalmasak lehetünk egy másik sikba való átlépésre. Agyunk hány százalékát használjuk? Elenyésző.
Ma drogoknak hivjuk,szintetikus szarok különösebben nem értek hozájuk.
Mai napig elöálithatunk konyhakertből olyan bóditot amit a sámánok ,varázslók használtak."

Én azt hiszem, hogy amik mára maradtak, azok tulajdonképpen már csak 'helyettesítők', az eredeti Szómának azt hiszem, sokkal 'komolyabb' hatása lehetett, és meglehet, hogy a 'félistenek' ez irányban nemesítették őket.

A Rgveda írja: "Szómát ittunk, s halhatatlanokká lettünk; elértük a fényt, s felfedeztük az Isteneket. Hogy is árthatna nekünk az ellenség ármánya?"

Nem véletlen, hogy Aldous Huxley a Szóma nevet adja a 'társadalmi drognak' (persze ez csak egy ellaposodott elfajzása az eredeti Szómának), de mindenesetre rendkívül érdekelte a tökéletes drog előállítása, és ezzel kapcsolatban a 'természetfeletti dimenziók'. De ez már messzire vezetne, és elég homályos és zavaros, és néhol kimondottan (kabírosan) sötét a kép mindezzel kapcsolatban.
Előzmény: hali1 (7333)