onlyone Creative Commons License 2010.10.10 0 0 14041
Szerintem már az alkotók sem tudják, hogy bogozzák ki a szálakat, mert ekkora kavarodás még nem volt az eddig eltelt évadok alatt. Nem lehet tudni, ki a jó, ki a rossz, sok volt a "feltámadás", egy kicsit már elindult a sorozat a Géniusz felé, nem minden valósághű, és nem értem, miért kellett 12 részes évadot csinálni, amikor nyugodtan lehetett volna 17 rész is, mint az első évadban. Illetve az sem tetszik, hogy a régebben jól bevált karaktereket vagy megölték(Demsa), vagy a karakter kimerült(Herceg), vagy egyszerűen nem szerepel a továbbiakban(Lucky). Luckyra egy szó erejéig kitérnék, jó lett volna, ha a dílergyilkosságos ügyben előhúzzák vagy bármi más módon behozzák az évadba.
Egy kivétel van, ez pedig Joshi. Egyértelműen ő a legjobb a 4. évadban, én elhinném ez alapján, hogy a Moszad ezredese. Kovács Lajos minden mozdulata teljesen természetesnek tűnik, nem játssza túl magát.
Mike főszereplővé tétele kezdetben nem volt rossz, azonban mostanra visszaváltozott azzá, aki volt: önfejű, senkivel nem tárgyal, nem használja a józan eszét. A legidegesítőbb az volt, amikor Alternak nekiment, mert ő teljesítette a parancsot. Ő is parancsok szerint él, mint Alter, csak más a kenyéradója, ezért felfoghatatlan, miért vergődött.
Alter karaktere az évad végére kezd kissé gyengülni, ami nem feltétlenül BFSZ hibája, egyszerűen alkotói hibának minősíteném. Bár lehet, hogy csak az évad eleji poénok miatt mondom ezt. Ennek ellenére még mindig ő az egyik legjobb. Viszont azt nem értem, azt a cicababát miért kellett berakni a sorozatba. Nem volt mivel feltölteni az évad cselekményét? Ezt meg lehetett volna oldani kis vontatottsággal, ami semmiképp sem tett volna rosszat az évadnak. Amikor a belgrádi emberes részben láttam, azt hittem, egy 15 év körüli kislányt tettek be pár jelenet erejéig.

A legfontosabbat majdnem kihagytam. Kissé hihetetlennek tűnik, de lehet, hogy Herceg rejtette el Bordást a rendőrség (és az NBH?) tudta nélkül. Alterral úgy beszéltek róla, mintha biztosan tudnák, mi van vele, merre bújt el.