kalapala Creative Commons License 2010.10.09 0 0 42
Íme egy rakás zagyvaság egy Celladam site-ról:
Mi is ez az anyag tulajdonképpen?


A Celladam és Vitacell készítmények hatóanyaga azonos hatóanyag családból származó ún. lipopoliaminoamid molekulák csoportja.
Ezek a molekulák, jó esetben, a szervezetben folyamatosan rendelkezésre állnak, mivel a táplálkozási láncon keresztül folyamatos utánpótlásuk van, illetve kellene, hogy legyen. Mai táplálkozási szokásaink és túlfinomított, mesterséges adalékokkal dúsított élelmiszereink miatt azonban ez egyre kevésbé biztosított. Ezeknek a molekuláknak a szöveti szerveződés egyensúlyának biztosításában van pótolhatatlan szerepe.

Szervezetbarát jellegénél fogva a hatóanyag nem toxikus, még a terápiás mennyiség nagyságrendi többszörösénél sem. Túladagolni nehéz, hozzászokni nem lehet.
Ezen tulajdonságoknak is köszönhető, hogy szemben a kemoterápiás szerekkel, megelőzésre is eredményesen használható.

A készítmények csepp, kúp, krém, és steril oldat formájában kerülnek felhasználásra.
A különböző kiszerelések a hatóanyag koncentrációjában és a felszívódás módjában különböznek egymástól, ezért részben különböző célokra használhatók.

A legáltalánosabban használt Vitacell cseppben 10mg/ml hatóanyag van oldva 96%-os alkoholban. A Celladam cseppeknél ez az arány 5mg/ml, a kúp 2,5 mg hatóanyagot tartalmaz.