Törölt nick Creative Commons License 2010.10.09 0 0 14035
Én már azt sem tudom, hogy akkor most tényleg jó Herczeg, vagy csak megvezetik, hogy elintézze Kolonicsot, aki nem rossz, hanem jó?
Persze, egy részről lehet ez a szándék (ugye: senki nem az, akinek látszik), csak az a baj, hogy a negyvenhetedik ilyen ki kicsoda és kinek dolgozik kérdés után az embert már nem igazán tudja izgatni a dolog, mint az orrot a szag: hozzászokom, és már fel sem emelem a fejem, akárki akármelyik oldalon is látszik éppen játszani...

Bordás meg valóban hiányzik, mert nincs a csapatnak egy vezéregyénisége (fáj kimondani, de Mike egy majom). Nem hiányzik EFFEKTÍVE ebből a mostani cselekményből, tehát nincs úgy megerőszakolva a sztori, mint mikor -legalábbis, ha jól emlékszem- Stohl a lábát törte és azért kellett átkeverni a kártyákat, mert most a sztori is eléggé érdektelen.
Más kérdés, hogy Bordás karaktere mit tudott volna elvinni? Nyilván nem volt járható út, hogy egy renitens, öntörvényű, de jó zsaru minden ismerőse főgonosz legyen, meg Angyalföld legyen az új Chicago (vagy Gazdagrét ;-))), ahol egyik óriási maffiavezér a másik hatalmas titkosszolgálati akciót éri.
Nyilván nem számoltak a sikerrel, és azzal, hogy ebből a felállásból 1-2 évadnál többet ki kell majd hozniuk.
A Malek, majd a Demsa dolog jó volt, de onnan, hogy a KMCS a Tisza tóhoz ment... talán teljesen más irányba kellett volna elmenni, de megijedhettek, hogy mit szólunk, ha nem lesznek a kedvenc karaktereink, akik már nem férnek be az új felállásba... (így volt ez tudtommal a Hősökben (Heroes) is, ahol az volt az elképzelés, hogy az első évad után minden szereplő lapát, és egy teljesen új vonalat követnek)
Nem mondom, hogy nem hiányzott volna Kálmán, Pircsi, Johnny, Gyula, Hosszú, mert de, nagyon.
És abba az irányba sem akartak elmenni, hogy akkor maradjanak a csipp-csupp napi dolgoknál, egy angyalföldi, rendőrös szomszédoknál, mert az is nyilván túl uncsi lett volna (talán el sem sikerült volna adni ezzel sugárzásra...)
Ebből lett ez a se füle, se farka megoldás...
Előzmény: Gice (14034)