Schenouda Creative Commons License 2010.10.05 0 0 7285
Ez nem csak korai, de nagyon korai, amilyen értelmetlen is, hogy belemennék olyan fejtegetésekbe, hogy mikor keletkeztek a Vénusz krátere... ha elővesztek geológiai könyveket, azt tapasztaljátok, hogy más-más geológusok még a földi kráterek esetében is óriási eltérésekkel dolgoznak. Pedig ezek vizsgálhatók... és nem kicsi, hanem sok millióéves különbségekről beszélek... akkor meg nem tudom, miért lenne olyan biztos ez a Vénusz esetében?

Arról sincs fogalmam, mi érhette vagy miért csapódott be annyi aszteroida-meteorit, és a Földet nem... talán a távolság, talán a közelében robbant darabokra valami, vagy egy meteorraj útját keresztezte akkoriban a Vénusz, ami a naprendszeren kívülről jött... szóval válogassatok, mert mindegyik nem több feltevésnél. Különösebben ez a része nem is érdekelt, tehát nem fogok írni becsapódási kráterek kormeghatározásáról, kéregdatálásról, űrszondák eredményeiről a Vénuszon, hogy a végén ebben merüljünk el (ez kb. olyan, mint mikor időről-időre felbukkan egy fazon, aki semmit nem tud a Nagy Piramisról, valószínűleg alig olvasott róla, de megfejtette "a piramis építésének titkát" - és más titok nem is érdekli belőle, szóval ezek az alakok már a könyökömön jönnek ki).


Szerintem is valami nagy kozmikus katasztrófáról számolt Kasztor, és nem csak ő! Hisz van több ilyen beszámoló is, ami az ember látásmódját tükrözi. Egy Szucsouból származó kínai csillagászati könyvben arról írnak, hogy abban az időben a Vénusz nappal is látszott, s ragyogásban versenyre kelt a Napéval. De hasonló leírások megvannak a babilóni táblákon, az indiai Védákban (a Vénusz „füstölő tűznek” látszik). Ézsaiás próféta is beszél a Vénusz (Hélél ben Sáhár) pusztulásáról, a „fényes csillag leeséséről”. Ezékiel is tudósít erről: „tüzet hoztam ki belsődből, ez emésztett meg téged… rémségessé leszel”. Ami elég összhangba van azzal, amit a tudósok is sejtemnek a hajdani vénuszi óceánok elpárolgásáról, és a bolygó felszínének felforrósodásáról... És így tovább a példák, hogy a Vénuszon az emberi (!) történelem hajnalán történt valami nagyon jelentős dolog, ami elég nyilvánvaló hagy valamilyen óriási katasztrófa áll mögötte...

Előzmény: Nolanus (7282)