Helem Creative Commons License 2010.10.04 0 0 337
"amit tervezgetsz is égetné a z üzemanyagot az pedig hiába szerves attól még szennyezi a környezetet kicsit :S"
Való igaz, hogy némileg szennyez, de nem visszafordíthatatlanul. Egyébként a fagáz égése alig szennyez.

"Ezért én ha autóról van szó akkor sokkal inkább a hidrogén autót tartom életképes megoldásnak."

A hidrogénnel az a baj, hogy nincs egy komplett rendszer erre kiépítve. Előállító, logisztika és töltőállomások. A benzinnél ez már megvan. Nem nagyon van erős politikai motiváció egyelőre arra, hogy egy új ilyen új hálózat létrejöjjön. Lobbi érdekek, adók stb. Ez fix pénz az államnak és a többinek. Igazából a felhasználón kívül senkinek nem érdeke, hogy ingyen vagy nagyon olcsón autózzunk. A kis ember érdeke ugyebár nem érdek. Tehát ha nincs kiépített hálózat hidrogénre, attól még van rendszer fűre, fára stb. Elvileg bárhol megállhatsz "tankolni" . Nyilván ha a politikusoktól és egyéb lobbitól ellenérdek keletkezik, akkor könnyen megtorpedózhatják. Ország függő is a dolog. Mennyire lehúzós, lenyúlós, élősködő egy ország vezetése. Ez a világban változó. Magyarország cefet egy hely. Ettől már csak Ukrajna a rosszabb. Az én életemben arra már nem várhatok, hogy egy új kiépült rendszer legyen. Csak olyan megoldások jöhetnek szóba, amik rendszerfüggetlenek.

"házi villamos erőművel kezdeném, ez elsősorban szerintem napelemmel menne, vagy szélkerék, a kettő közül valamelyik vagy mindkettő."

Nekem kedvencem a faaprítékból, fából, fűrészporból a fagáz. Egyetlen ok miatt az energia tárolás megoldottsága miatt. Elég jó a fajlagos energia sűrűsége és bármikor készen áll.
Előzmény: stuncenpudli (336)