Pocak Creative Commons License 1999.01.13 0 0 7
Hello Masikegylany!

A cicologia nagyon szerteagazo, egy csomo konyv van, az egyikben dobozolnak, a masikban nem, legalabbis en ugy vettem eszre.
A dobozolosokbol az egyik teccett, a masik meg nem. Pl. Berne Emberi Jatszmak c. konyve tipizalja a mitis, ooo szoval az emberi kontaktusokat, szerintem nagyon hasznos.
Azert a dobozolas nem olyan rossz, vegul is mindenki hasonlit valakire valamiben, biztos Te is jobban vonzodsz bizonyos emberekhez, es masokhoz meg nem annyira.
Ez biztosan segit az onismeret fejleszteseben, ami szvsz jo. Persze vannak vacak konyvek is, peldaul azok a tesztek, amik azt hozzak ki, hogy en egy negativ figura vagyok, egesz biztos rosszak! :-) (peldaul egy ameriaki -komolynak tuno- teszt valami egeszen extrem eredmenyeket hozott, meg jo hogy mas nem latta).
A masik kedvencem a noklapja-fele tesztek, ahol is van jo, atlagos es rossz kategoria, mindig 3, soha semmilyen finomitast nem tesznek bele (kb. a csillagjegyekbol valo joslassal egyenerteku).

A kategorizalas azert kell, hogy a fo tipusokat meg lehessen kulonboztetni, semmikeppen sem jelenti az egyen teljes megismereset.


Kiscsillag, mi az a pszichodrama?