totelcamp Creative Commons License 2010.10.02 0 0 1820
Slovannal Dunaszerdahelyen!
2010, október 1 - 18:00
Végleges a Ligás Klubok Uniója Végrehajtó Bizottságának döntése, amelynek értelmében amíg DAC és az MFK Košice tulajdonosai nem látják el stadionjaikat működőképes kamerarendszerrel, hazai mérkőzéseiket nézők nélkül kell lejátszaniuk csapataiknak.

A döntés értelmében szombaton 17:30 órától mind a DAC dunaszerdahelyi stadionjában, mind pedig az MFK Košice kassai arénájában üres lelátók előtt folynak majd a mérkőzések. A DAC játékosai a pozsonyi Slovan ellen, a kassiak pedig az MŠK Žilina ellen lépnek pályára.

Arról, hogy a Ligás Klubok Uniója végrehajtó bizottságának határozata végre legyen hajtva, vagyis a nézők ne juthassanak be a stadionokba, a hazai kluboknak kell gondoskodniuk.

A Paraméter információi szerint a DAC szurkolói klubjai a mérkőzés alatt tüntetni fognak a stadion mögötti edzőpályán.

A két klub illetékesei 2010. július másodikától tudták, ha szeptember 30-ig nem szerelik fel a kamerarendszert stadionjaikban, a nézők kitiltásával büntetik őket. Egészen addig, amíg a minden Corgoň ligás klubra vonatkozó határozatot nem teljesítik.

A Ligás Klubok Uniója Végrehajtó Bizottsága pénteki ülésén 5:4 arányban döntötte el, hogy nem kívánja megváltoztatni korábbi vonatkozó döntését, hiszen az érintett klubok vezetői annak ellenére nem mutattak hajlandóságot a kamerarendszer üzembe helyezésére, hogy tisztában voltak a lehetséges következményekkel.

sita/para