Schenouda Creative Commons License 2010.09.30 0 0 7255
Kösz, hogy betetted az összeállítást a csigavonalakról, mely valóban nagyon ősi, globális jelkép. Egyszerű jel, mágikus mágikus jel egyben. A beavatás útvonalát mutatja, s a belseje mindig ennek a célja.
Nehéz bizonyítani, hogy valóban az, sőt lehetetlen, hisz egy kisgyerek is önkéntelenül rajzolja a homokba...

Ha azonban a dolgok fantasztikus vetületét nézzük, úgy az ősi beavatásban –akár Atlantiszon- kanyargós vízi út vezet a beavatás központjába. Egyiptomban hasonló út vezet Roszetauba. Több kutató szerint a gízai piramisok helyét egy csigavonal segítségével helyezték el. Ez az atlantiszi vízi út a Kozmosz Tejútját szimbolizálta, és a Galaktika spirálja a labirintus útvonalát, melynek csigavonalú ábráit szerte megtaláljuk a történeti és történelem előtti műemlékeken.

Itt van az ír Newgrange óriási tumuluszának belső kőfalain, Málta megalit-templomain, Mükénében, Krétán, a perui Nazca-fennsík talajba vésett rajzai közt... Eredete nyilván a legutolsó jégkorig nyúlik vissza.
Ugyanezt a jelet rajzolja az egyik lázadó angyal, Baraqiel a homokos pusztába, Hermon hegyénél (ahol leszálltak) az egyik földi lánynak. Néha az összetekeredett kígyóval asszociálják, ami igencsak kifejező. Szankhuniathón föníciai történetíró (i.e. 1400 körül) beszél az ég kígyóiról, melyek energiája rendkívüli, és fénnyel töltenek be mindent. Mikor tovahaladnak az égen spirálisokat, ilyen csigavonalakat hagynak maguk után. Ilyen égi kígyón érkezett a Földre Asztarté, a Vénusz istennője is.

Példákat persze lehetne még sorolni, de a jel egyszerűsége miatt minden találgatás csak annyiban megfelelő, amennyire hiszünk benne. Nyilván mást jelentett az egyszerű emberek számára, és mást a történelem előtti mágusoknak, kik átadták titkaikat Egyiptom vagy Kelet papjainak...
Nagyjából ez a véleményem a csigavonalak ábráiról...
Előzmény: Nolanus (7242)