Törölt nick Creative Commons License 2010.09.27 0 0 3579
Persze nem esik rosszul a jó tanács, amit köszönök is, nem csak neked, mindenkinek. Egyébként meg szó sincs arról, hogy föláldoznám magam, szerencsére. Jó, nem járok szórakozni, nemigen beszélgetek emberekkel a neten kívül, a teljesen egyforma napjaim monoton egymásutánban követik egymást, a kezem akár a smirdli, egyszerre tíz helyen hasad a tenyerem; de ezt még nem nevezném önfeláldozásnak, édesanyám sokkal nagyobb áldozatokat hozott értünk az elmúlt két évtized során, ráment a fiatalsága és az egészsége. Nekem meg nem is igazi áldozat mindez, mert éppen addig nem érdekel, míg a közvetlen célomat, a filmrendezővé válást nem hátráltatják. Filmrendezői szak pedig csak egy év múlva indul legközelebb, öt év óta, a bejutási esély kb. egy a hatvanhoz, hát hová siessek? :) Édesanyám nemhogy nem hagyja, hogy segítsek, inkább kiköveteli, legföljebb nem honorálja - de szégyellném is magam, ha az elismerésért tenném, a családdal való törődést nem érdek motiválja.

Ami az egészségemet illeti, én a rengeteg sajt zabálása mellett is maradtam 66 kilós, 177 centire, a család többi tagja ennek töredékétől már hízna. (Kb. annyit eszek egymagam, mint a többiek összesen.) Állítólag ilyen alkat vagyok, hát elég szerencsétlen dolog egy férfi esetében, de ez van, a gasztroenterológián pedig meg sem vizsgálnak, hogy hátha mégis valami emésztési probléma. Szóval én még hagyján vagyok, így is meg úgy is vézna - azért persze nekem sem árt meg a sok tápláló -, de van két általános iskolás kistestvérem, őmiattuk fogom a tojástermelést felturbózni, ők még igencsak növésben vannak.

Azon kívül új fejlemények vannak. Édesanyám most hol elhatározza, hogy elad minden kecskét, hol már meg akar tartani legalább néhányat. Ha sikerül meggyőznöm ideiglenesen, akkor utóbbi; ha ottfelejtek egy napig pár liter tejet a hűtőben, és csak panírnak jó, akkor ordítva közli, hogy ezért ad el minden kecskét. Nagyon jó lenne a bak mellett legalább hármat megtartani, egy családot, azok úgysem verik egymást.

Tejszínhabos csokoládé: Én nem tudok tehéntejet venni, nincs egy fityingem sem. Amit eddig kerestem, mind beszolgáltattam a családi kasszába, és úgy gondolom, ez így tisztességes, így teszek majd a jövőben is. Ha kell a rezsire, hát kell. Amúgy a kalciumpótlás a legkevesebb, azt máshogy is tudjuk pótolni. Meg a tojás is elég sok mindent helyettesíthet, csak kezdenének már tojni a tyúkok...

(Hohó, hát szinte csak olyan lapátom van, amit elöl hagytam :D A nyele bírja, a feje meg a használat miatt könnyű és éles :D A példától függetlenül, látod, hogy éppen azon aggódtam, hogy honnan lesz fehérje meg zsír az étrendünkben, nem kell ezt nekem mondani.)

rosie78: Most talán úgy alakul, hogy három kecskét megtartunk. (A 2012-vel kapcsolatos komoly félelmei miatt nem meri eladni az összeset, ezzel sikerült rá hatni, pedig én aztán nagyon nem hiszek az egész világvégesdiben. Ezen kívül még rizst is fogunk felhalmozni, WC-papírt, meg egyéb létfenntartáshoz szükséges dolgokat.) Nem a legjobban tejelőt tartjuk meg, mert azt nehezebb fejni, és még rugdos is közben, hanem a "királynőt", a lányát és az unokáját. Szép erős kecske, nem az a kiállítási típus, mind az ötlityisem, inkább olyan hordó-szerűen erős csontozatú, de még nem pókhasú. Az "öreg" négy literes a nyár közepén, a leszármazottaknak is megvan rá az esélye, mert formában teljesen rá ütöttek. Ha minden jól megy, egy-két naponta egy sajtot azért tudnék csinálni, vagy ha gyűjtögetem kicsit, akkor joghurtot is. Bárcsak a többiek jó helyre mennének! Olcsón biztosan nem adom őket, nehogy vágni vigyék.

Amúgy édesanyám reformétkezés-mániás is lett még tinédzser-korában, mi már így születtünk, és aki nem eszik húst gyerekként, rendszerint már sosem fogja szeretni. Én tehát már csak az ízlés miatt sem tudnám megenni a húskészítményeket, máshoz szokott az ízlelésem, konkrétan a szagukat sem bírom, legyen szó bármilyen fűszerezésről, bármilyen összeállításról. Ez van, ezzel kell kezdeni valamit. :) Még szerencse, hogy a pártalálást nem nehezíti esetemben, mert olyat úgysem teszek. :DDD

____________



Ez volt itt az utolsó ilyen hosszú offtopik hozzászólásom, szóljon megint a sajtról a topik, mintsem rólam. :) Köszönöm, hogy ennyit foglalkoztatok az üggyel, értem a tanácsaitokat is.

Előzmény: faqkac (3577)