Túlélőblog Creative Commons License 2010.09.25 0 0 703
1-2 régi viccel biztosan jellemezni lehet az egész amerikai társadalmat. Gondolom a sok hozzászólás között ott van az a videó is, amin a szőke nő nem tudja hol van Budapest.

Én valahogy biztos vagyok benne, hogy a magyarok jó része azt hiszi, hogy az Egyesült Államok fővárosa New York. És kizárt, hogy akár 10-ből egy meg tudná mondani, hogy mi Montana székhelye. Vagy mondjuk hányan tudnák azt az utcán megszólított emberek közül, hogy mi Chile fővárosa? Pedig nem kis országról van szó.

Az biztos, hogy az amerikai oktatás rossz, mert teljesen le van butítva. Az illegális bevándorlók -talán a legális bevándorlók is- elég nagy része nem hajlandó angolul beszélni és ha rendes tanítás folyna nem tudnának az osztállyal haladni. A lusták is le vannak maradva, így az iskola úgy oldja meg, hogy nagyon könnyű feladatokat oszt ki, nem tanít nehéz témákat, és gondolom az Európai történelmet és földrajzot csak érintőlegesen tanítják. Legalább is általánosban és középiskolában.

Még a rejtvények kitöltésénél se olyan a feladvány, hogy mi a só képlete, mi a hidrogén vegyjele, híres történelmi személyiség 7 betű, hanem tévéműsorok, sztárok és egyéb bugyutaságok vannak megadva.

Nem mondanám, hogy buták az emberek, de az iskolarendszer sok mindenért hibáztatható, okkal. Viszont vannak jó egyetemek, a számítógépes játékok és rengeteg egyéb technikai dolog és fejlesztés innen kerül a világpiacra.