Rosszul csinálod! Nem begépelni kell. Mellékletben küldtem, ez egy file, amit le kell mentened. Utána a levélben leírtam, mit kell vele tenned. Lényegében bemásolni a
/usr/local/bin alkönyvtárba,
root:root tulajdonba venni, majd
0755 jogot adni rá, aztán használni. :)
Ha soronként gépeled be, persze, hogy hibát ad, hiszen az enter leütése után a shell végrehajtja - illetve szeretné -, amit beírtál. Ugyanakkor az sokszor csak egy utasítás része. Mondjuk egy if ... utasítás a fi záró részéig tart, amely néhány sorral később van csak. És persze nem akkor kell futtatni, amikor beírod, valamint vélelmezem, nem szeretnél minden Skype indítás alkalmával egy oldalt gépelni. ;) Szóval ez egy file, ami ott kell legyen a winchester-eden, s amikor a Skype-ot használni akarod, ezt a kis programot futtatod.
Az, hogy zöld vagy hozzá, nem baj, én is így kezdtem, ezen a fórumon erre tanúim is vannak. :) Ha van benned elég elszántság, bennem - s szerintem másokban is - van elég türelem, hogy vezetgessünk, támogassunk addig, amíg megcsinálod. Bár szerintem leírtam a levélben részletesen, mit kell tenned, ha valamit nem értesz, kérdezz bátran.
Van olyan csevegő szoftver Linux-hoz, ami kompatibilis lehet skype-pal, és kamerát tudok használni vele?Nincs, mert a Skype saját formátumot használ, nem szabványos SIP fölött például speex, vagy ilyesmi. Tehát Skype-olni csak Skype-pal lehet. Amúgy 1 cm-re vagy a céltől, ne most add fel, ha lehet! ;)