Óvakodj a törpétől! Creative Commons License 2010.09.20 0 0 15172
Vádat emeltek a macskát kukába dobó nő ellen
2010. szeptember 20. 20:57

A világszerte közfelháborodást okozott brit banki alkalmazottat állatkínzással vádolják, és a Királyi Állatvédő Társaság szerint október 19-én kell majd megjelennie a bíróság előtt

Vád alá helyezték hétfőn azt a brit nőt, aki egy biztonsági kamera által augusztus végén rögzített felvétel szerint kukába dobott egy macskát, nagy közfelháborodást okozva ezzel.

Az interneten közzétett képsorok egész mozgalmat indítottak el a Facebook közösségi portálon. Az egyik oldal még halált is kiáltott a 45 éves Mary Bale-re, míg egy másik csak bezárná kegyetlen cselekedetéért. A kezdeményezésekhez több ezer ember csatlakozott különféle országokból.
Mary Bale

A Coventryben élő banki alkalmazottat állatkínzással vádolják, és a Királyi Állatvédő Társaság (RSPCA) szóvivője szerint október 19-én kell majd megjelennie a bíróság előtt.

Bale a The Sun magazinnak korábban elmondta, nem érti, mi a baja az embereknek, szerinte az állat kukába zárása jó vicc volt. "Könyörgöm, ez csak egy macska" - mondta a meglepődött nő, akit több állatvédő is megfenyegetett.

A házi kedvencet Lolának hívják, és tizenöt órát töltött a szemetesben, mielőtt gazdái, Darryl és Stephanie Mann rátaláltak, és kiszabadították. Mannék biztonsági kamerája felvette a tettest, és a felháborodott pár közzétette a videót az interneten.

hirado.hu/MTI

Előzmény: Óvakodj a törpétől! (15171)