t_a_m_a_s Creative Commons License 2010.09.19 0 0 245
Sziasztok!
Gáz kazán vásárlása előtt álok, és tanácsot kérek. A régi kazánom Vezuv C10-24-es tipus haldoklik. Kondenzációs kazánt szeretnék venni. Mekkora teljesítmény szükséges?
Paraméterek: 2 szintes ( lakótér+tetőtéri beépítés ( fölötte üres padlástér ) önálló családi ház. 30-as HB tégla falazattal, perlit vakolat kívül ( 1-2 év múlva tervezem a külső hőszigetelést), SOFA nyílászárókkal, cca 380-400 légköbméter fűtendő terület.
A fűtés 80%-a padló fűtés hidegburkolattal, a maradék 20% lapradiátor.
Az elmúlt egy évben 350.000,-Ft-ot fizettem a gázszolgáltatónak, és nem volt meleg a téli hideg napokon. ( azt gondolom, hogy ebben javarészt a kazánom rossz hatásfoka a ludas, mert ahogyan azt írtam nincs még hőszigetelés a házon, de amikor nyáron kánikula van kint több napon keresztül, akkor nem melegszik át a lakás, tehát, ha befelé nem jön a meleg, akkor kifelé sem megy el vészesen, vagy ez nem jó megközelítés? Tervezem a szigetelést, de a fűtőkészülék korszerűsítését égetőbbnek (szó szerint) érzem).
Lehet azt tudni, hogy egy kondenzációs kazán 1 óra üzemidő alatt, fent említett lakásra cca. mennyi köbméter gázt igényel?