Na, végre van egy kis időm.
A”tuning program” 3 éve azzal kezdődött, hogy egy opelre szakosodott bontós srác ajánlott nekem egy EDS chipet potom 13e-ért. A legfontosabb akkor az volt, hogy a nyomatékcsúcsot hamarabb érje el, mert 4e fordulat alatt igen lomha volt, így városban nehézkes volt vele közlekedni. A chip egy ezressel lejjebb vitte a csúcsot és a magasabb fordulaton is több erő maradt. Rá 2 hónapra túrtam egy cosworth hengerfejet a neten. A téli hideg esték azzal teltek, hogy felvittem a házba a hf-et és felpolíroztam a portokat . Nyáron beépítettem. Az első nagy teszt az M3-as nyíregyházi átadásakor volt, ahol még kihalt forgalomnál 15 perc alatt megtettem a Nyíregyháza-Polgár szakaszt (kb. 50km). Ott már sikerült elsőre 235-ig hajtani. Most vettem egy Lexmaul tuning szívósort (kb.+15le), amit szintén felpolírozok mielött beteszem és kipróbálom a hozzáírt Lexmaul chipet is. Igy kb. 185le-s lesz. 
Vezérműtengelyt, hogyan cseréled a hengerfej levétele nélkül?  Már ohc-s a motor. Az autószerelő barátom azt mondta, hogy vezérműtengely cserekor érdemes síkoltatni a hf-et, és felcsiszolni a szelepeket. Találtam egy 280 fokos tengelyt a motorhoz, de nem akarom csak azért szétszedni a motort, hogy betegyem.
A calibránál olcsóbb a szívómotort tuningolni. Míg egy szívót meglehet venni 60-80e-ért, addig egy turbós 350e-nél kezdődik.
A másik kérdés. Lehet-e utólag kipörgésgátlót beletenni az autómba? Egy bontott v6-osból akarom áttenni. Azokba már tettek.