giornalista Creative Commons License 2010.09.17 0 0 1656
szép volt, Loki!

a csapat nagyképű edzői, játékosai és szurkolói nagyon megérdemelték ezt a "hol is van a helyünk Európában?" című pofont.

egy szar Debrecen esetében a "csoport legkönnyebb meccséről" beszélni, olyanról, hogy "hazai pályán az ukránok ellen van a legnagyobb győzelmi esélyünk", egyszerűen felháborító. mindenki 1-0-ás győzelmet, kis döntetlent várt, egyedül ketten mondtuk talán azt, hogy 0-2, 0-3 a realitás. hát, a kettőt most összeadták.

lassan észre kellene venni, hogy nincs jó Debrecen, nincs jó Loki. egy malacos vidéki kis csapat van, stadion nélkül, 8000 nézővel egy EL-csoportkör meccsen, olyan szerencsés sorsolásokkal, amilyenről még nem hallott a világ. a híres-neves, 5-1-es összesítést elérő Basel kikapott Kolozsvárott... teljesen más világ persze az a csapat, na de akkor is :) más kérdés persze, hogy már a BL-be alig jutott be, amint egy komolyan vehető ellenfelet kapott, megizzadt (a 3. körre gondolok természetesen).

a Debrecen a nála sokkal gyengébb csapatok ellen így-úgy továbbverte magát, ennyi történt az elmúlt két évben. élvezettel várom a további csoportmeccseket, mennyire alázza meg még saját magát, szurkolóit és a magyar színeket a Loki.

érdekes az is, hogy az ukrán csapatokat itthon mindig mindenki lebecsüli. amikor a Donyeckkel játszott a Debrecen, sokan hittek a bravúr lehetőségében. és ugyanabban az évben Sopronba látogatott a Metalurg Donyeck is, ha jól emlékszem, ott meg továbbjutási álmokat dédelgettek sokan...

a Debrecen valamilyen okból kifolyólag lenézte az ellenfelet, nem helyezte el magát megfelelően a párharcban. meg lett az eredménye, és igen, jól érzitek, hogy örülök neki, kijárt már ez ennek a nulla csapatnak.