hadtjuk Creative Commons License 2010.09.16 0 0 4876

"Amíg lehet, kerülöm a vizet.=)=)"

Nem tudom, hogy ott voltál e Nógrádnál, vagy csak az éjszakai szakaszon indultál. Ha tudod, a helyet ahol át kellett volna kelni, ne tartsd magadba. Na, jó jó, nem Dunányi volt a patak, de a gázlónál volt vagy 6 m széles 80 cm mély. Erről a Nagymarosig teljesítő biciklis tudna beszélni, mert ő ott próbálkozott. (Mintha mindkét lába benne lett volna egyszerre bokáig, és a 3/4-nél meg is billent, akkor talán térdig merült benne.) Az előttem járok már vagy negyed órát töltöttek az átkelési helyek felkutatásával, végül ők is a lépőkőnél próbálkoztak, de mint írtam az is 50 cm mélyen volt. Volt, aki messzebb ment susnyázni, (nem nagyon kiabált, hogy erre gyertek) én megelégedtem azzal a hellyel, amin az előttem levő 6-8 személyes csapat próbálkozott. Ahonnan elrugaszkodtak az is "enyhén süppedős" volt, de ahova érkezni kellett az tiszta sár. Az én erőnlétemből, teljes felszereléssel nem tudtam volna megugrani egybe. Mondjuk, ha épp párban lettem volna, talán átdobom a cuccokat és magunknak kell ugrani, de mivel magamba voltam nem akartam sárba (rosszabb esetbe a patakba dobni a cuccot). A zakót nem láttam, de a biciklissel beszélgetve és a nyomokat látva, nem akartam megkockáztatni az ugrást. (Még ha sikerül, és átugrom, a túloldalon való becsapódástól jobban féltem, {bokaficam} mint a lábáztatásról).  Tehát nem fej nélkül vágtáztam át. Legalább 5 percet töltöttem a kiválasztásra, megközelítésre, meg beszélgetésre. Ha feljebb megyek pár km-ert, biztos lett volna jobb átkelő, de az meg már megint eltérés lett volna a kéktől. Ugyanilyen helyzetbe, most is az át gyaloglást választanám, mondjuk, most már annyival okosabb vagyok, hogy tudom azt, hogy olyan helyen legyen az átkelés "vége", hogy könnyen le tudjam áztatni az iszapot, meg megtudjam törölni a lábam, tehát inkább a gázlónál tipegtem volna. És már indulás előtt impregnálom a lábam. Meg átgázolás után, meg is törölném. Egyébként nekem is csak ezt az egy patakot kellett átlábalnom az egész Beacon. Ezúttal is szeretném kérni az összes túra szervezőjét, hogy ilyen, vagy ennél nagyobb méretű patak átkeléseket, a túra utolsó 20 km helyezzék át;-)

Zokniba igazatok lehet, de ennél "csóróbb vagyok", hogy külön túra zoknijaim legyenek.

Marad még a lanolin, amit még nem próbáltam, de elképzeléseim szerint impregnálni tudom  a lábfejem. Azt hiszem, ebbe fogok bízni a legjobban a következő "jól eső" túrán.

Ha már ennyire kitárgyaljuk a dolgokat. Nem tudjátok, hol lehet kapni olyan túra alsógatyót, aminek a szára a combom felső 10 cm fedi? Mert akárhogy kenegettem Neogramormonnal, azért a combom köze is besebesedet a végére.

Előzmény: vaddino (4873)