sensei47 Creative Commons License 2010.09.16 0 0 3280
========================================
Különleges bánásmód: fojtogatta tanárát a 12 éves lány
2010. szeptember 16. 05:29

MNO - NL
Tanárára támadt egy 12 éves lány a nyíracsádi iskolában. A tanórán először csak szidalmazta, majd fojtogatta is az 53 éves pedagógust a gyerek, akiből az váltotta ki a mérhetetlen indulatot, hogy a tanára rászólt a hiányos felszerelése miatt – írja a Haon.hu.

Ezt követően a lány káromkodások közepette megpróbálta elhagyni a tantermet, de ezt a tanár nem engedte meg. „Egy lakásotthonban élő, magatartás-zavaros, gyógyszeres kezelésre szoruló kislányról van szó, akivel a támadás után az orvos annyit tudott csinálni, hogy növelte a gyógyszeradagját” – mondta el a Napló érdeklődésére Vereb Csaba iskolaigazgató. Hozzátette: a gyerek orvosi papírján az olvasható, hogy közösségbe mehet, azonban „különleges elbánásban” kell, hogy részesüljön.

Arra a kérdésre, hogy a „különleges elbánás” kifejezés pontosan mit takar, az intézményvezető nem tudott válaszolni. Azt viszont elmondta, hogy a kislány gyámja már eljuttatta hozzá azt a kérelmet, miszerint a gyerek a jövőben magántanuló lehessen. Az igazgató most megvizsgálja, hogy erre helyben van-e mód, és minden körülményt mérlegelve hamarosan döntés születik. Az ügyben egyébként közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított nyomozást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság.

(haon.hu)
========================================