Sajka Creative Commons License 2010.09.12 0 0 1337
Az 1938-as budapesti Eucharisztikus Világkongresszus képei még az alábbiak is. Leginkább (legalábbis a Hősök terei képek) a május 25-i megnyitó, vagy a május 29-ei záróájtatosság (és előtte a körmenet) alkalmával készülhettek (bár ez utóbbi napon a Katolikus Lexikon szerint végig zuhogó eső volt, és a képeken ennek nincs nyoma).

9073 Hogy a Kongresszus képe, az biztos (ott a logó), de hol állt a különös építmény (és mögötte feltehetőleg az úgynevezett "Ünnepi Csarnok")?

9074 A sorozatba illeszkedés miatt gondolom, hogy szintén az Eucharisztikus Kongresszus, és a felsorakozottak ruházata is a korra utal, meg hát láthatóan valaminek/valakinek az elvonulását várják, fehér zsebkendők a kezekben integetésre készen... Nagyon jellegzetesnek tűnik a jobb felső sarokban látható ívelt épülethomlokzat, de nem tudom, mi az. (Csarnok?) Baloldalt a BÜFFÉ felirat alatt, a különféle nemzetek zászlói fölött (ez is a kongresszust sejteti) a portálon halványabban olvasható ez is: IMPERI[ÁL?] AUTOMATA BUFFET. A túloldali járdaszigeten az oszlopon felül mintha "kettős megállóhely" felirat lenne.

9076 A Hősök tere. Ez a kép a 7534 ikertestvére (amit Moulin a 21-ben már megfejtett), pár másodperccel előtte/utána készülhetett.

9077 Ez meg a testvére, szintén Hősök tere.

9078 Kislányok ünneplőben, feltehetőleg szintén a Hősök terén.
Előzmény: Törölt nick (21)