Nolanus Creative Commons License 2010.09.11 0 0 7188
Óriási templomokat mindenfelé vájtak a sziklákból, Petrától Indiáig, és nem hinném hogy ezek mind 'héliumgázlézer'-ek segítségével készültek ...szóval szerintem ilyesmikkel csak akkor érdemes foglalkozni, ha valami konkrét bizonyíték is van erre (pl. egy szép kristály, lencserendszer...vagy egy írás, hogy 'és akkor Mikáél megnyomá vala a Kígyó szemét, és az életre kel vala, és szájából nagy fényességes tűz töre elő, és elhamvasztja az sziklát' - mondjuk egy a 12. századra datált pergamenről)

A Templomos befolyás már érdekesebb dolog, de itt inkább másokra hagyatkoznám, pl. aki pontosan tudja, milyen Templomos nyomok találhatóak Etiópiában. (én egy discovery-s vagy hasonló filmet láttam, ahol a helyi vezető nagyban mutogatta a földalatti sírokon a templomos-kereszteket. Na ilyesmikre gondolok. Persze templomos keresztet éppen mások is használhattak, részletkérdés, de jó lenne ezt összeszedni).

Én nem zárom ki hogy volt arra templomos kapcsolat, de pl. abban már egyáltalán nem vagyok biztos, hogy hoztak vagy vittek valamit. Meg, hogy pontosan mit is.
De lehet ezt már tényleg valamelyik szaktopicban kellene kitárgyalni.

Az viszont valószínűnek tűnik, hogy Lalibela-nak része volt egy már általunk bemutatott misztériumban, és ezt már neve is mutatja: 'akit a méhek ismernek el uralkodónak'; mert születésekor méhek dongták körül...
(persze tudjuk, hogy a méh az uralkodót jelöli, de itt szerintem többről van szó, és nem egyszerű méhek ezek, hanem Asenath-féle méhek)
Előzmény: Törölt nick (7186)