Itt te vagy kiakadva azon, hogy az imf a 2009es hiányt felemelte. Nem, én azon a hajmeresztő hazugságon vagyok kiakadva, hogy:
"a libásnak volt annyi esze, hogy nem próbáltozott a hiánycél puhításának kísérletével"
miközben annyira nem próbálkozott a hiánycél felpuhításával, hogy egy teljes százalékpont hiánynövelést sírt ki az IMF-től, és még azt sem sikerült teljesítenie.
Csak tényként közlöm hogy az idei hiánycélt is emelték még tavaly. Ezt xfjl-lel beszéld meg, aki ezt is tagadta.
Itt te képzelődsz, nem én. Mert szerinted + üzenet volt nem tárgyalni az imffel júliusban? Nem, üzenet volt az IMF-től a piacoknak, hogy nagy dérrel-dúrral felpattantak a tárgyalóasztaltól. Arra számítottak, hogy a piac (az állampapírokon és a forintárfolyamon keresztül) nyomást fog gyakroloni a kormányra.
Ahogyan ezt Irina Ivascsenko, az IMF budapesti irodavezetője a hvg-nek adott interjújában leplezetlenül elismerte.
vagy azt hiszed hogy a piac rögtön lereagálja?Nem, ezt az IMF hitte, de várakozásában csalódnia kellett, lásd ugyanezt az Ivascsenko-interjút.
Na ez az ami már az első őszi héten sem jött össze, a piac ránk szart hogy nem akarjuk bevállalni a hiány tartását. Ha ez így lenne, a piac "ránk szart" volna már akkor, amikor a hiánycélt a kormány elkezdte lebegtetni. De nem így történt, az állampapírpiacunk külső hatások miatt lengett be, és azóta korrigált is.
Nem hiszek Ivascsenkónak, ugyanis én nem hiszek hanem gondolkodom. Kurva nagy különbség, ajánlom elkezdeni. Hát, ha számodra a "gondolkodás" azt jelenti, hogy a prekoncepcióidhoz nem illő tényeket kizárod a gondolatmenetedből, akkor kösz, ezt semmi szándékom elkezdeni.