Kedves Lalo!
Köszi, hogy konkrét választ adtál az egyébként költőinek szánt kérdésemre. Ez is bizonyította, hogy jelen esetben, a három szabadkőműves esetében sem lehet egyértelműsíteni a származást, ill. azt a kényszeresek által eldöntendő kérdést, hogy mi számít magyarnak, mi számít szabadkőművesnek stb.
Félő, hogy ismét csak szavakon lovagolunk, de örülök a "KAPCSOLATOS" kiegészítésednek.Természetesen lehetne még alkalmazni a "szabadkőművességgel összefüggő" kifejezést is. Sokszor meg is tesszük. Az említett bélyegek szerintem a szabadkőművességgel kapcsolatosak, azzal összefüggőek. Sajnos konkrét szabadkőműves kiadású, vagy szimbolikájú nincs, vagy legalábbis eddig itt nem került elő, addig szerintem, aki ilyen tárgyban keres, az el tud indulni.
Sajnos nem vagyok merev, és szívesen olvasok szabadkőműves írók nem szabadkőműves műveit, amibe beleláthatok ezt-azt, nem erőltetve, és szívesen olvasok nem szabadkőműves írók szabadkőművességről szóló műveit, és vicaverza.
Úgy tudom Kölcseyt is szabadkőművesnek vélték néhány verse szimbolikája miatt.
Mással is így vagyok persze, nem csak a könyvekkel...
Ha szigorúak akarunk lenni, ez a fórum sem csak a szabadkőművességről szól, csak annak tárgykörébe tartozó dolgokról, mégsem finomítjuk a címet.