.ETNA. Creative Commons License 2010.09.06 0 0 3595
Van itt még néhány növény és gyümölcs, ami szintén ajánlott, de a legjobb a stressz-mentes életmód, a gyógyszerek pontos szedése és a rendszeres és változatos táplálkozás, rendszeres kontroll vizsgálatokon való részvétel!

A zöld növények folsavat tartalmaznak, ami csökkenti a vér homocisztein szintjét, ami a szívbetegségek egyik rizikófaktora lehet. Emellett sok A, C és E-vitamint tartalmaznak, amik szintén csökkentik a szívbetegségek kialakulásának valószínűségét.

A fokhagyma csökkenti a az agyvérzés és szívbetegségek kialakulásának valószínűségét.

A vöröshagyma sok flavonoidot és kvercetint tartalmaz, természetes antihisztamin hatással rendelkezik. Emellett tartalmaz sok rostot, kalciumot, C-vitamint és káliumot. Megfigyelt hatásai: csökkenti a vércukor szintet, serkenti a szívműködést, eltávolítja a lerakódott zsírszövetet, serkenti az vizelettermelődést, pusztítja a vírusokat.
A citrom, narancs, lime és grapefruit nagy mennyiségben tartalmaz A és C-vitamint, valamint ásványi anyagokat és rostokat. Fontosa szerepük van a szívbetegségek és egyes ráktípusok kialakulásának csökkentésében.

A fekete áfonya, szárított szilva, szőlő, cseresznye, kivi és szamóca fogyasztása előtt és után is vizsgálták a résztvevők vérösszetételét 5 különböző tanulmányban. A gyümölcsök közül a bogyós gyümölcsök, áfonya, szőlő és kivi mérhetően emelte a vérben az antioxidáns kapacitást.

stb.stb.
Előzmény: pzoli77 (3593)