Mumu Creative Commons License 2010.09.05 0 0 962

Mindig azazl maradunk amit gyermekkorunkbanelismertunk mit jo ételt..és ha ehs  vagy az a jo etel amit eled tesznek ..az etel aszocialodik az otthonal (akinek volt9 as gondoskodasal is. Mo-n ,Pesten terjeszkedik alipoti peksg..ez egy Gyor melletti faubol jon es tradicionalis modon is  sut kenyeret. van  6-8 kilos kenyere is..a vilagon a legjobb.nagymamam a het vegeken  koran kelt 4 orakor,dagasztott es betette a kemenv cebe(oylan gicses kemenceje volt a "lakoszobaba",en a reggeli villamossal erkeztem a falusi jellegu varosvegre..

) orakor a gozolgo kenyeret  befedte egy vizes gézel.az parolgott majd oda tetet a konyhaasztalra es  nekem adta az eslo nagy darab szeletet..nyaron kimentem a kertbe es szakitottam magamnak ket harom pardaicsomot vajat kaptam ra  es paradicsommal nagy  potyos bogrebe friss tejet..

ez ma is midnenek a csucsa maardat.. mesze elutazok a lipoti peksegbe kenyerert..ma amr a nagy csat rnokba is kaphato...a nagymama kenyer