Mumu
2010.09.05
|
|
0 0
962
|
Mindig azazl maradunk amit gyermekkorunkbanelismertunk mit jo ételt..és ha ehs vagy az a jo etel amit eled tesznek ..az etel aszocialodik az otthonal (akinek volt9 as gondoskodasal is. Mo-n ,Pesten terjeszkedik alipoti peksg..ez egy Gyor melletti faubol jon es tradicionalis modon is sut kenyeret. van 6-8 kilos kenyere is..a vilagon a legjobb.nagymamam a het vegeken koran kelt 4 orakor,dagasztott es betette a kemenv cebe(oylan gicses kemenceje volt a "lakoszobaba",en a reggeli villamossal erkeztem a falusi jellegu varosvegre..
) orakor a gozolgo kenyeret befedte egy vizes gézel.az parolgott majd oda tetet a konyhaasztalra es nekem adta az eslo nagy darab szeletet..nyaron kimentem a kertbe es szakitottam magamnak ket harom pardaicsomot vajat kaptam ra es paradicsommal nagy potyos bogrebe friss tejet..
ez ma is midnenek a csucsa maardat.. mesze elutazok a lipoti peksegbe kenyerert..ma amr a nagy csat rnokba is kaphato...a nagymama kenyer |
|