Nolanus Creative Commons License 2010.09.04 0 0 7134
"8(
Kár hogy számos felvetésem mellett, erre a felvetésre sem jött reakció:

" valami közös oldalra talán nem lenne haszontalan összegyűjteni az anyagot, irodalmat, stb. na nem komplett könyveket, de a fontosabb passzusokat, idézeteket, amolyan szöveggyüjteményszerűségként, plusz linkeket, stb. kategórizáltan. mert így gyorsan lesüllyednek az érdekes dolgok, nehéz visszakeresni és az újonnan betoppanók lehet nem olvasnak vissza ezernyi szerteágazó hozzászólást. bár nem eröltetem ha a többiek nem pártolják ezt a virtuális alexandriai könyvtár szövegtár jellegű projektet."

Csigavér big, oly kevés az idő, s oly sok a tennivaló...
Praktikusság szempontjából én nem látok jobb megoldást a fórumnál, egy külső fórum párhuzamos használata esetleg érdekes lehet, főleg mert nagyon sok olyan összefüggés van, ami már ide offtopic miatt nehezen gyömöszölhető be. Esetleg egy közösségi blogot tudok még elképzelni. De azt nem lehet megúszni, hogy valaki olvasson :) Bármiféle kategorizálás mellett gyorsan áttekinthetetlen lesz úgyis bármiféle tár, mert egyszerűen annyi anyag gyűlik fel, másrészt ezek rettentően összefüggő információk. Ezt a tulajdonságot leginkább egy wiki-vel lehet leképezni, de az meg nem adja vissza a fórumszerű gondolatmenet-rákövetkezést(ezzel nem csak nekünk van problémánk, hanem az egész webkettes iparnak), és mellesleg még több időt igényel a szerkesztése. Anyway, ha szervezel rá egy alapítványt, szívesen beállok főállásba :-Đ. (saját magam számára már gondolkodtam egy ilyen knowledgebase-en, de rettentő munka)

Az én tapasztalatom az, hogy még mindig a leggyorsabb és legegyszerűbb médium egy fórum, fulltext-es kereséssel, esetleg egy blog.
Előzmény: Törölt nick (7127)