Szia bist7
bocsika,de nem járok ere gyakran, mert a topik elhajlott egy általam nem kedvelt irányban,falra hányni borsót pedig nekem már nincs időm.
Csak most hogy visszanéztem, alig vettem észre kérdésed, mert csak egyedül te reagáltál az írásomra.
Én nem tárolónak használom a palackot, hanem hőcserélőnek.Fenn a padláson egy hűtőből kialakított puffertartályban a kollektor melegíti a vizet,(önmagától kering a víz,semmi bonyodalom)ebben van elfektetve a palack.Így mindig készenlétben van 20 liter forróvizem.A felülete 0,8 m2 ,hővezető képessége kitűnő.
+CSONK: A falvastagsága van vagy 2,5 mm,ezért csak át kell fúrni (az aljánál a karima felett) a palástot,(D-1,5mm) és egy menetfúróval fél colosra kihajtani a menetet.amibe becsavarozható teflonszalaggal tövig egy K-B menetes közdarab.
A felső eredeti csonkja megmaradt (balmenetes)Erre valakivel csináltatni kell egy balmenetes hollandert.Itt megy bele a hálózati hideg víz, és a palást oldalán/tetején jön ki a meleg víz, ami a bojler tápja.
Nincs nála jobb belső hőcserélő a piacon.Hab a tortán , hogy a hálózati víznyomás "üzemelteti".
(Fúrás előtt maradék gázt kiengedni, és vízzel teletölteni!!)
Aki ennél a rendszernél olcsóbbat és jobbat tud, jelentkezzen!
köszi az érdeklődést, remélem hogy segítettem !