Gyöször Creative Commons License 2010.08.31 0 0 31165
Vagy sok a kartergáz és azt fújja vissza.

Nem ismerem a 3 lovas briggs motort, de a "classic" briggseknél a kipufogó előtt van egy kis fedél téglalap szerű és 2 csavar fogja. Azt leveszed és mögöttte mérhető a szelephézag. Asszem 0,15 szívó és 0,2 kipuff. Köszörülni kell a szelep szárából ha kicsi. Ha nagy meg a fantáziára van bízva :))

Van itthon 2db 187cc 4HP briggsünk és az egyik már teljesen kuka. Menne ő de nincs benne erő. Azt vettem észre, hogy a sűrítésbe belenyit, de már régen néztem nem emlékszem, hogy a kipufogó vagy a szívó szelep. De teljesen érdekes mert megnéztem a vezérmű tengelyt és semmi extrát nem láttam rajta. Tehát se kopás se egy kisebb bütyök a nagy előtt ami ezt okozná. De teljesen könnyű rántani nem érzik benne kompresszió és a szelep is látszik hogy megemelkedik sűrítési ütem feléig kb.. Modernebb gépekben szokott lenni valami röpsúly a veztengelyen, hogy automatikusan kisszisszentse a hengert mikor még lassan forog (rántod, rugod, indítózod) és mikor megvan az alapjárati fordulat akkor a röpsúly ezt megszüntetni.

Lehet hogy görbe a veztengely és a "hátával" nyit bele?
Előzmény: durkonorbi (31145)