"Drága Big4! Először is szeretném leszögezni, hogy ebben a klubban és ezen a topikon én nem kívánok veszekedni, és bízom benne, hoyg ez részedről is így marad. "
Ha valaki egy hitvitában a veszekedés szükségszerűségét, kényszerét ill. veszélyét sejti, javallik önmagába néznie... Azonban ez nemhogy nem veszekedős, de még csak nem is vita-topik ugyebár...
;)
"Ha ráérzel ugyanis a valódi Igazság ízére, a Hangjára, akkor egyből felismered, hoyg mi az az íz, az a hang, ami nem az, akármennyire is igyekszik a jóság köntösébe burkolózni."
Hát azt hittem, ennél meggyőzőbb objektív érveid vannak. Már kezdtem bizakodni, hogy na most végre "here is the man"... De csalódnom kellett. Reménytelenül szubjektív vagy, tehát sajnos irreleváns... Ezen okfejtésed szintje megfelel nagyjából annak, mintha arról győzködnél hogy szeressem meg a cukros káposztástésztát, mert neked az jobban ízlik és emiatt biztos hogy finom...
"Voltak nekem is néha megdöbbentő képességeim, vagy annak látszó véletlenek,"
Eddigy úgy tűnt nekem, véletlenek nincsenek, a hívők szerint...
" tehát valószínűleg a korábbiakat se én produkáltam, csak bűvésztrükk volt az ellenfél részéről. "
Valószínűleg? Tehát nem biztos! Nos én biztos pontokat kutatok, nem valószínűsítések kellenek, azokkal tele a padlás...
Ha ilyen szinte vagyunk, akkor én meg alappal vélelmezhetem, hogy minden létező vallás, egyház és misztika, kivétel nélkül az "ellenfél" bűvésztrükkje...
"Az ezotéria egyszerűen nem váltja be a hozzá fűzött reményeket ha reálisan nézzük a dolgokat."
Ismét figyelmeztetlek, a totális parttalan szubjektivitás triviális csapdájában vergődsz. Az, hogy a te reményeid mik, nem referál az objektív valóságról sajnos.
Az ezoteria egy igen tág gyüjtőfogalom. Kétlem, hogy minden létező szubsztanciáját, amit csak magában foglal, alaposan megvizsgáltál...
A modern, divat ezoteria, a new-age, pedig lényegében egy kommersz, amerikanista, siker-média-biznisz birodalom, épphogy köszönőviszonyban a valódi, hiteles misztikákkal, ergo nem szerencsés abban elmélyedni, ha az ember az ezoteriát kutatja. Tanácsos inkább eredeti okkult misztikákkal, teozófiával, antropozófiával, gnózissal, szufival, hermetikával, kabbalával, buddhizmussal, taoizmussal,hinduizmussal és pl Rózsakeresztes misztikával foglalkozni.
"Te is először ezt fogod észrevenni, hogy nincs lelki békéd, sőt: lelki életed hihetetlenül megbonyolódik, egyre kuszább lesz, egyre nagyobb lesz a káosz és az egyszerűségedet veszíted el a leghamarabb és leginkább."
Ne gondold, hogy ez ilyen könnyen megy, hogy rá tudod húzni másokra a sémádat! Így engem aligha fogsz tudni programozni, manipulálni. Nem beszélve arról, hogy ha figyeltél már leírtam: ezeken túl vagyok.
Pl egy buddhista vagy taoista vagy hindu elcsendesedő, meditatív aszketikus életmódnál (pl jóga) nyomokban sincs az, amiről beszélsz, ellenkezőleg, pontosan a lelki béke, harmónia, szeretet és egységtudat az, ami megélhető, Jézus nélkül... A zaklatottságot és káoszt én éppen a keresztényégben tapasztaltam meg, magamon is és másokon is...
"Ami minden vallásban ott van, minden vallás egyértelmű alapja és magja, abban mi a titkos? Azt már bizony mindenki régesrég tudja! Ha egyszer egyetlen vallásban is benne van és ráadásul még nemcsak egyben, hanem az összesben, az soha nem volt rejtett és titkos és bárki észreveheti, akár egy, akár kettő, akár az összes vallást ismeri."
Az "okkult", azaz rejtett és a titkos nem teljesen ugyanazt jelenti. Próbáld megérteni úgy, hogy ezen megfogalmazások helyett alkalmazd ezt: "benne rejlő". Nem titkos, bár titokzatos, ám ez sem szándékos, nem valami gonosz, önző emberek titkolták el (bár ez ilyen törekvések is vannak pontosan a nagyegyházak részéről nyilvánvalóan), hanem olyan, amit egyszeri, beavatatlan, arra alkalmatlan nem ért meg, addig, amíg egy előrébb járó, el nem magyarázza, be nem mutatja korrekten neki.
"Az én titkomra hiába lesel. Kikiálthatnám a háztetőkről, akkor is titok maradna."
(Szepes Mária, Vörös Oroszlán)
"óriási a paletta és mi tényleg azt az ambíciózus célt tűztük ki, hoyg minden vallás közös magvára találunk rá, az kellő kutatás után gyakorlailag EGYETLENEGY tételre redukálható: van a jejen látható világ mellettl egy trancsendens valóság."
Nah hát akkor kutakodásaid szintén ide vittek téged is... ;)
"Kész, punktum. Bármi mást mondunk, az már nem minden vallás közös magja lesz."
Vélhetőleg azért mert, az igazság ennyi; és addig tart, amíg a közös alap, s amik utána jönnek a misztikákban, azok már mind sallangok, emberi kreálmányok, hazugságok, tévedések. Nem gondolod?
"De ha nekem nem hiszel, semmi kényszer, járd végig ezt az utat. Ha józan maradsz, akkor észreveheted, hoyg mikor mész tényleg felfelé, mikor lefelé és mikor hajtasz csak egy mókuskereket, ahol azt adják be neked, hoyg haladsz, de valójában saját farkadat kergeted. Hajrá! :)"
Ó köszi a bíztatást és a megtisztelő kedves tanácsokat!
Azonban ha nem bánod, nem kisérleteznék ilymódon, hiszen úgy vélem, egy életem van. És egy utat VÉGIG-járni, uszkve egy életöltőnyi időt igényel. Nomármost inkább olyan útra lépnék, ahol a leginkább számíthatok a sikerre, a cél belátható időn belül való elérésre, mivel a halálos ágyon már nem igazán lehet áttérni másik útra, ha netán rádöbbenünk, hogy kudarcot vallottunk... Nemde?
Tehát engedelmeddel még egy kicsit keresek, mielőtt elkötelezem magam egy út mellett...