Drága Big4! Először is szeretném leszögezni, hogy ebben a klubban és ezen a topikon én nem kívánok veszekedni, és bízom benne, hoyg ez részedről is így marad. Maradjunk akkor a puszta érvelésnél, ami ha csak egy szellemi játék marad a felszínen, akkor az marad.
Először is szeretném leszögezni, hoyg Hozzád hasonlóan én sem hánytam azoktól az okkult, ezós dolgoktól, amiket csináltam - akkor , amikor csináltam. Ez csak utólag következett be, amikor felébredtem és rájöttem, hoyg mennyire hülye voltam és mennyire meg tudott vezetni az a szellemi lény, akinek vagy 1000-es IQ-ja van, de gyűlöli az embert. Felébredésem, visszatérésem, megszabadulásom után sok ideig egyszerűen fizikai rosszullétet éreztem, ha valamilyen ezós vagy eretnek könyvet vettem a kezembe, már akkor rosszul lettem, amikor még nem fogta fel az értelmem, hoyg mit is olvasok. Ha ráérzel ugyanis a valódi Igazság ízére, a Hangjára, akkor egyből felismered, hoyg mi az az íz, az a hang, ami nem az, akármennyire is igyekszik a jóság köntösébe burkolózni. De amíg ezós voltam, addig engem is spanolt ez az egész, hoyg most én leszek a király parafenomén és a sok buta embernek én megmutatom, hoyg tévelyegnek, és sehol sincsenek az én tudásomhoz képest, és micsoda tudás birtokába kerülhetek én is (de később rájöttem, hoyg ezerszer többet tudtak azok, akiket akkor bíráltam). Aztán egy szép napon Isten kegyelméből rájöttem, hoyg ez az egész csak mézesmadzag, mint valami őrületbe kergető MLM rendszer (pl. Amway). Azok is mindig hihetetlen gazdagsággal kecsegtetnek, és nem engedik hoyg az emebr egyszer józanul mérleget vonjon, hoyg rohadtul nem lehet belőle mégsem meggazdagodni objektíven nézve.
Voltak nekem is néha megdöbbentő képességeim, vagy annak látszó véletlenek, de aztán rá kellett jönnöm, hoyg ezeknek sok gyakorlati haszna nincs és nem is tudom őket irányítani és mindig biztosan reprodukálni, ha szükség van rá: egyszerűen elenyésző sikerszázalékkal működnek ezek, tehát valószínűleg a korábbiakat se én produkáltam, csak bűvésztrükk volt az ellenfél részéről. Ami képességet meg esetleg mégis biztosabban tudtam elsajátítani, azok már korábban is megvoltak bennem és teljesen normális lelki képességek voltak. Az ezotéria egyszerűen nem váltja be a hozzá fűzött reményeket ha reálisan nézzük a dolgokat. Pusztán arra van ereje, hogy eltántorít a helyes úttól, ha hagyjuk. De az ellenfélnek nem is az a célja, hoyg bármit adjon neked, hanem hoyg ne juss hozzá jogos örökségedhez sem, amit Isten szánt Neked. Őt egyáltalán nem érdekli az, hoyg bármit adjon Neked, csak kecsegtet.
De a legtisztábban érzékelt dolog az az volt, és ha felnyílik a szemed, valószínűleg Te is először ezt fogod észrevenni, hoyg nincs lelki békéd, sőt: lelki életed hihetetlenül megbonyolódik, egyre kuszább lesz, egyre nagyobb lesz a káosz és az egyszerűségedet veszíted el a leghamarabb és leginkább. Nem tudsz egyszerű lenni, következésképpen nem fogsz tudni tisztán látni, következésképpen nem fogod tudni, merre kellene haladnod. De ezt még most mind nem érzékeled, én se érzékeltem annak idején, mert vak voltam és azt hittem, a zavarok el fognak múlni azoktól a technikáktól, amik azt okozták.
De akkor nézzük csak meg első lépésben azt, amit a józanság megőrzéséről mondtam, pusztán az alapján, amit írtál. Van két állításod:
1. Ez egy titkos tudás.
2. Ez minden vallás ősmagja.
Az ellenfél ismer minket és mindig az alantasabb vágyainkra építi fel stratégiáját, mert így van esélye beférkőzni belénk. Egy vírus, amely vonzónak, ártatlannak vagy észrevehetetlennek látszik, csak azért hoyg átjusson az immunrendszer védelmén, és ott elkezdjen a gazdaszerven élősködni. Nos, az első állítást az ellenfél azért adja be az embernek, mert a gőgére apellál, hogy elittudatára és kiválasztottság-vágyának vonzó legyen: és ez majdnem mindenkinél bejön, mert egy titkos tudásba beavatódni csábító dolog ha engedünk ilyen vágyainknak. Annak idején nem a tiltott tudás fájáról akart az emebr enni? Nem egy tiltott tudás birtokába akart jutni? A második ezzel szemben az útközben feltámadó lelkiismeretünket, a lelki immunrendszert igyekszik elaltatni, a veszélyérzetet kikapcsolni, mert az beindítaná a védekező mechanizmusokat. Ha ez minden vallás magja, akkor nem érezzük idegennek, veszélyesnek, bűnösnek annak a követését. Tehát semmi rossz nincs abban, amit csinálunk. Ugyanmár, ez csak egy sajt - szólt az egér, akire a következő pillanatban rákattant a halálos egérfogó.
Na de ha az ember előveszi a józanság erényét, akkor megnyerheti a játszmát a hazugság és csúsztatás fejedelme ellen. Merthogy először is a két állítás között egy baromi nagy logikai önellentmondás van: Ami minden vallásban ott van, minden vallás egyértelmű alapja és magja, abban mi a titkos? Azt már bizony mindenki régesrég tudja! Ha egyszer egyetlen vallásban is benne van és ráadásul még nemcsak egyben, hanem az összesben, az soha nem volt rejtett és titkos és bárki észreveheti, akár egy, akár kettő, akár az összes vallást ismeri.
De a józanság még ennél tovább is mehet, megvizsgálva saját maga és nem hallgatva másra, hoyg mi is minden vallás közös alapja valójában. Ha összevetjük a természeti vallásokat, animizmust, panteizmust, totemizmust, Föld-anya kultuszokat, a judaizmust, a zorosztrianizmust, a sumér, akkád, babilóniai, egyiptomi, északi népek őskultuszait, a kínai univerzalizmust, a taoizmust, a konfucianizmust, a keresztényságet, a pszeudobvallásokat (pl. MOrmon, Jehova tanúi, stb.), a hinduizmust, buddhizmust és ezek külön iskoláit (a háromféle szekeret), a Krsna Tudatúakat, a dzsainizmust, a Bahai-t, az egyes hindu isteneke külön kultuszait, stb. stb. hiszen óriási a paletta és mi tényleg azt az ambíciózus célt tűztük ki, hoyg minden vallás közös magvára találunk rá, az kellő kutatás után gyakorlailag EGYETLENEGY tételre redukálható: van a jejen látható világ mellettl egy trancsendens valóság. Kész, punktum. Bármi mást mondunk, az már nem minden vallás közös magja lesz. Mert már eltérés van az emberről alkotott képben, a teremtésről, a természetről alkotott képben, Istenről is, hyog egyáltalán van-e, milyen, hány személy, ha egyáltalán személy, milyen lények vannak rajta kívül a transzcendens világban, mi az emebr feladata, hoygan juthat el egy magasabb szintre, és egyáltalán mikor hogyan nyilvánult meg a trancszendencia, hogyan van jelen evilági dolgokban, stb. stb.: Nos mindezek már régen nem minden vallás közös magjai, hanem csak specifikus tantételek, amik csak egy vagy több vallásban érvényesek és mutatnak némi hasonlóságot. Tehát ha bármi mást akarnak neked beadni, mint "minden vallás közös magvát" azon kívül, hoyg létezik egyfajta transzendens világ a láthatón kívül, akkor a józan mérlegeléssel bizony nem a minden vallásban közösen meghúzódó mag (ami tényleg mindenhol ugyanaz), hanem már egy specifikus értelmezés. Sőt: már ez a fajta transzcendencia-fogalom se mondható még precízebb vizsgálat tán közösnek, mert a mennyei világot az ábrahámita vallások a földi felett valónak képzelik, a távolkeletieknél a földi világ alatt és felett is sok transzcendens szféra helyezkedik el, a természeti vallásokban meg nehezen megállapítható, hoyg a transzcendens evilág felett, mögött vagy benne helyezkedik el. Tehát gyakorlatilag teljesen közös alap nem is nagyon van. Talán esteleg annyi, hoyg az emebr legyen jó, de néhány vallásban néhány alapvetően hasonló erkölcsi parnacson kívül megint vannak eltérések erkölcsi szint terén, és egyes vallásokban még az se motiváció, hoyg az emebr legyen jobb, inkább az, hoyg legyen bölcsebb, mert a jóságát nem maga adja, hanem a transzendens bábja/álma ő is, meg ehhez hasonlók.
És nehogy azt hidd, hoyg én azon a szinten állok, hoyg még csak felszínesen eltérőknek látom a vallásokat. Én már vagy 20 éve foglalkozom vallásközi témákkal egyébként. Először az emebr azt hiszi, hoyg minden vallás tökre más. Aztán ha elkezd kutatni, rájön, hoyg mégis sok hasonlóság van közöttük. Aztán ha még tovább kutat, egyre jobban szétválik, hoyg mik azok, amiknek lehet közös lelki élmény az alapja, legfeljebb az adott kulturális gondolati rendszer a más, amiben azok be vannak ágyazódva és mik azok, amik viszont totál eltérőek, és az emebr a 3. szinten jut csak el ahhoz a látásmódhoz, hoyg meglátja, hoyg minden mögött az emebr Istenhez való viszonya áll, és ez minden dolog mozgatórugója, és egyszerű erkölcsi magarartás-modellek alapján helyrerázódik az összes vallás egy nagy rendsezrben. Lesznek olyan vallások, ahol az emebr őszintén közeledik Istenhez, és ebben különféle szintig jutnbak el, lesznek olyanok, ahol nem Istenhez közeledikaz ember (ezek a primitívebb vagy ál-vallások), olyanok is, ahol egy ideig Isten felé közeledtek, majd egy pontotn elfordultak Tőle, és lesz az a rendszer, ahol Maga Isten közeledik az emberhez és a legtisztábban teszi rendbe a dolgokat. Ez nálam a legtisztábban az Ortodox Egyházban kristályosodik ki. De ha nekem nem hiszel, semmi kényszer, járd végig ezt az utat. Ha józan maradsz, akkor észreveheted, hoyg mikor mész tényleg felfelé, mikor lefelé és mikor hajtasz csak egy mókuskereket, ahol azt adják be neked, hoyg haladsz, de valójában saját farkadat kergeted. Hajrá! :)