Schenouda Creative Commons License 2010.08.29 0 0 7086
"Heliopolis(On) Lelkei pedig lépcsőt építenek nekem..." Mivel egy piramis belső falára írták fel, másrészt a piramis éppen lehet lépcsős piramis is.

"Az szk. ábrázolások kulcsot adhatnak a korábban említett egyiptomi 'három nap' jelenséghez is." vagy éppen fordítva: a korábbiból magyaráznám a későbbit, hogy a szk. ábrázolások -részben az egyiptomi teológiának- kései lenyomatai, átmagyarázásai... A kép amit adsz -gondolhatod- tetszik. Két oldal a Nap és a Hold, majd lépcső vezet a "Csillagra", ami az őseinknél, mindig csak egy égitestet, a Vénuszt jelentette...

Nesze Nolanus, akkor egy ősi "winding stairs": Salamon templomát U alakban három emeletes épület vette körül, mely fölfelé szélesedett, s nem a templom falához volt erősítve. Ezek raktárkamrák voltak. Királyok könyve írja: "A (környező épületrész) alsó szintjének bejárata a templom jobb oldalán volt, és csigalépcsőn lehetett a középső szintre és a középsőről a harmadik szintre feljutni." (1Kir 6.8).

Az is mondják ezek a ez a három lépcsőfordulós csigalépcső nyomán alakult ki a szabadkőművesség három fokozata, s Salamon csigalépcsői egy titkos beavató szobába vezettek. A szabadkőműves rajzokon rendszerint feltűnik egy kanyarhó lépcső a kapuként szolgáló két pillér mögött... (más magyarázók bár három lépcsőfordulót tesznek fel, de nem csigalépcsőt, hanem csak amolyan cikk-cakkban emelkedő lépcsőt magyaráznak a szövegből...)

[Még ha lehet, a kezdőbetűk helyett, inkább írd ki a teljes nevüket, hogy mások is értsék, mint az Arany Hajnal Rend-et Yeats esetében.]

Ajtó mögött
Előzmény: Nolanus (7085)