ChonGhe Creative Commons License 2010.08.28 0 0 138
Khm. Csak szólok, hogy nem kell ahhoz valami hatalams nagy szintet elérni a kereszténységben, hoyg az emebr rájöjjön, hogy amiről írsz, az a Sátán megtévesztése. Egy másik Jézus az Antikrisztus. És tudom, hoyg erre kapásból azt fogod mondani, hogy én is egy megtévesztett áldozat vagyok, aki nem mer kiléápni a dogmák mögül, és számodra teljességgel hihetetlen az, hogy ChonGhe egy olyan emebr, aki megismerte mindkét oldalt, a dogmák mélyére hatolt, amennyire lehetett és megmártózott az ezotériában és okkultizmusban is jócskán, és az utóbbitól hányingere lett, az előbbiben pedig felfedezett egy olyan kicset, amihez képest minden megtévesztő csillogás még a hatmilliárd univerzumi dimenzióval együtt is egy röhejes baromság. Nem kell bedőlni az ilyen csábításoknak. Persze hogy olyat villant fel az ellenfél, ami vonzó: ez egy bátor tett, egy titkos tudás birtokába jutsz, minden szent egy idióta megtévesztett, de te okosabb leszel, olyan leszel, mint Isten és nem halsz meg! Ugyanazt adja be most is, mint régen. Big4: rendeben, kiábrándultál egy üres keresztáénysgből, mert nem jól képviselték neked, és lépre mentél az ordító oroszlánnak, ami csak erre az alkalomra várt. Azt mondom, ha gyorsítani akarsz: merülj csak el az ozóban, kergesd a titkos tudást, ásd bele magad. Csak egy dolgot ne veszíts el: a gondolkodási képességedet. Mert az ellenfél ezt is vélba fogja venni, de azt ugye nem akarnád elveszíteni? Nézd csak meg, mik azok a titkos tanok, kicsoda az a másik krisztus és az ősi magnak beállított tudás. Gondold végig azokat, ne csak 5 ventiig láss, vizsgálfd meg, emnnyire következetesek önamgukban ezek a rendsezrek, és legfőképp: bizsgáld meg magad jól, hogy mindez a titokos tudás milyen hatást gyakorol a lelkedre! Erkölcsösebb leszel, csodás képességeid lesznek, amelyeket minden tekintetben itrányítani tudsz? Meg tudod őriznia szíved egyszerűségét? Meg tudod őrizni gondolataid épségét? Gyerünk, merülj el ebben a tudásban... És amikor majd ebben is csalódsz és hánysz egyet és már semmi msára nem vágysz, csak az egyszerűségre és a békére és a megbocsátásra, akkor fogsz rájönni, hoyg ChonGhe-nak igaza volt, amikor mindezt az ősellenség emebrgyűlölő csapdájának állította be, és vissza fogsz menekülni a dogmákhoz, hogy valami szilárd legyen végre a lábad alatt. És akkor a dogmák mélyére fogsz hatolni és rájössz, hogy milyen hihetetlen kics volt az orrrod előtt már kezdetben is, amihez képest senki más nem tudott semmit nyújtani. Ez a tékozló fiú állapota, aki nagy gazdagságát eltékozolva már annak is örül, hogy legalább béresként fogadja vissza az apja, aki már a disznók eledelével si megelégedne. Csak az a lényeg, hoyg az ismét otthonra találjon, hyg apja visszafogadja egy egyszerű szolágnak.

Jéárd végig, hajrá, mert nekem úgyse fogsz hinni. Vizsgáld meg magad és maradj józan. Csak akkor nyered el valaha is az elveszített lelki békédet. Mert hoyg most nincs lelki békéd, ha őszintén magadba nézel, arra ide a bökőt!
Előzmény: Törölt nick (125)