kalamajkosz Creative Commons License 2010.08.28 0 0 7080
Big is érdeklődött sanszos lelőhelyekről, de tőle felesleges is lett volna ilyet kérdezned.. viszont egy magamfajta szkepszisre hajlamos óvatos duhajtól persze.. :))
mindazonáltal aligha szerény személyem csatlakozási hajlandósága itt a főkérdés. mert ha azt mondom: oké, rajtam ne múljék a dolog, akkor hogyan tovább??megérkezünk a helyszínre, és..?


egyébként megint felettébb érdekes dolgokról szólsz.

az ősi szövegek kapcsán még betudható szimpla hiedelemeknek hogy:
- a szél tolja-fújja a Napot az égen (ahogy a bárkákat),
- hogy a napkorong nem maga a Napisten, hanem csak a "bárkája" ami az égen halad,
- ill. hogy két bárkája van, a horizont feletti és alatti úthoz,
- "millió évek hajója" - találó név ha belegondolok,
- aranyból készült, ez szinte evidens a napkorong kapcsán,
viszont a 9 lángkészítő evezőst és gyors mozgást már nehezebb értelmezni.

a koporsóábrázoláson lévő 3db napkorong lehet nem feltétlen egyidejűleg értelmezhető, látatlanban azt mondanám, hogy a kelő, nyugvó, és delelő nap is lehet, aminek mind külön neve és jelentéstartalma volt egyiptomban.

Plutarkhosz értesülését a lezuhant bárka roncsairól már nem lehet ilyesmivel elintézni. bár különös hogy (úgy tűnik) nem törödtek ezekkel a roncsokkal. ha a tudatlan parasztok félelemből el is kerülték, legalább a papoknak illett volna a "szebb darabokat" begyüjteni és elhelyezni valami nívós/kultikus helyen.

és ha jól éretem nincs közelebbi helyszín megadva, csak közvetve kapcsolod az Abaton szigetéről szóló furcsaságokhoz. az időpont is fura. ha nem tévedek ez minimum 1000 évvel később van hogy a kabirokat lehajtóvadászták a koncepciód szerint ezek az apollóni lények, igaz, a Pachacuti-féle eset még későbbi.

a többi különös dologhoz amit még megvillantasz itt, még ennyit sem tudok szólni. csupa kérdőjel..
Előzmény: Schenouda (7079)