hörpölin Creative Commons License 2010.08.28 0 0 30845

Na az előbb valami nagyon félrement! :((( Azért nem volt olyan rövid az a tegnapi túra, hogy semmi se látszódjon a leírásából! :-)))

 

2010. augusztus 27.

Országos Kéktúra

Bécsi út - Hűvösvölgy, Gyermekvasút

 

A péntek volt a német túracsapat utolsó, vándorlással töltött napja, ezt a kirándulást Csiga nyitott túraként hirdette meg a setafika.hu-n. Máté István már nem jött, mert el kellett külföldre utaznia, de jött Józsi és még más csatlakozók is. Így kilencen vágtunk bele a távba reggel kilenckor a Rozália téglagyárnál. Persze előtte már én a németekel megtettem a hiányzó másfél kilométert a Bécsi úttól a téglagyárig (Tudjátok: dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csiga megy a jégen...)!


Úgy gondoltuk, ezt a napot már csak végig fogjuk a németekkel örömködni. Így aztán végig ment a túra során a duma (német-angol nyelvű túraként volt meghirdetve ez a sétafikán), és persze megálltunk mindenhol egy kicsit sörözni, mulatni. Meg persze minden kilátóponton is, mert azokból sem volt kevés! :-))

Így hát beültünk egy kedélyes sörözésre a Hármashatár-hegyen a Rekettyésbe, aztán nem sokkal később a Szépvölgyi útnál a Fenyőgyöngyébe is. Itt meg is ebédeltünk. Aztán jött még az Árpád kilátó, innen pedig már belötyögtünk Hűvösvölgybe. Négy felé értünk a Gyermekvasúthoz, itt is kiültünk a helyi büfé asztalaihoz. Persze előtte gratuláltunk a németeknek, megölelgettük őket, kicsit talán el is érzékenyültünk, mert itt, az általuk bejárt 2646 km-es vándorútnak az állomás falára szerelt emléktáblájánál ért véget 12 évet felölelő túrájuk. Itt is ittunk egy búcsú(sörös)poharat, aztán feloszlott a társaság. Én még elkísértem őket a szállásukra (ölég húzós ám az a kaptató ott a Vadaskerti-hegy oldalában), aztán visszagurultam Hűvösvölgybe és hazautaztam.


Amikor leszálltam a házunk előtt a buszról, akkor támadt fel a szél és kezdett esni az eső. Szóval, még az időjárás is kegyes volt hozzánk, de a németek tegnap esti programja (hajókázás a Dunán), ezzel azt hiszem, kútba esett! :-((

Röviden ennyi volt az előző két nap története, és egyáltalán nem bánom, hogy ezeregyedszer is megtettem a már ezerszer bejárt a Dobogókő-Hűvösvölgy OKT távot! :-))
Mindenesetre a két héttel ezelőttihez hasonlóan újra felmértem GPS-szel a távot, kíváncsi vagyok arra, mennyire egyezik egymással a két mérés?

 

További szép napot

Előzmény: hörpölin (30844)