Neo218 Creative Commons License 2010.08.27 0 0 176
Teljesen megértelek! Eddig még nálunk se mentek be a házban egy HI-SEC ajtón sem! Én inkább attól tartanék, hogy elromlik a zár, mint ahogy már meg is történt jó pár esetben, ha kicsit utánaolvasol. Az meg nem 2 Forint ha kijön a záras, ráadásul nem is igen találni ezekbe az ajtókba zárat, mivel az európai zárakkal nem csereszabatosak. Így nagyon valószínű, hogy ajtócsere lesz a vége! Ha meg egyszer véletlen betörnek, a biztosító ki fog mindent találni, csak ne kelljen fizetni. Nem tudom melyik cégnél van lakásbiztosításod, de mielőtt döntesz mindenképp konzultálj velük ez ügyben.
Engem az riasztott el, hogyha megnyomogatod az ajtót kézzel, akkor a kis nyomás esetén is horpad a lemez. Képzeld el milyen kár keletkezik ha feszítővassal mennek rá.
Mert a betörések nagy része így történik, tehát a mechanikai védelem a legfontosabb.
Nagyon ritka a trükkös zárnyitás, ahhoz nagy felkészültség kell, aki meg profi az nem panelbe megy betörni. Nekem 160 ezer volt az ajtó, egyedileg gyártva beszerelve. És ebben 3 felső kategóriás Mauer zár van benne, de ha az alapot kéred, akkor 120 ezer,és akkor a különbség már "csak" 40 ezer a HI-SEC javára, pedig a kettő összehasonlíthatatlan. Nekem érne annyit 40 ezer, hogy ne érjen meglepetés. Ráadásul még vállalnak rá 10 év teljeskörű garanciát is.
Előzmény: Lucifer(anticorr) (175)