Reed. Creative Commons License 2010.08.26 0 0 3168
Üdv mindenkinek! Már ha van itt még valaki... Én nem rég vettem egy szép állapotú g3-at. Állítólag 5500 expo van benne, bár ezt már nehéz lenne kideríteni, de az biztos, hogy csak 1-2 kisebb karc van rajta. Látom ez a készülék olyan 8 éve volt fénykorában, de nekem még most is tetszik. Először fujit szerettem volna, de valamelyik fórumon, valaki nagyon dicsérte a g3-at a fujival összehasonlítva, ezért gyorsan utána néztem ennek a gépnek is. Árba hasonló egy használt fuji régebbi S sorozatával. 20-25. 000.- A mérete az kisebb, ami jó. Ami meggyőzött, az ez a fórum volt és a fotozz.hu oldalon látott képek. Nagyon szép képeket lehet vele készíteni, sokkal jobbakat, mint egy most ennyiért kapható géppel. Hiába az eltelt 8 év, a 10 mp + nagyobb zoom. Magyar menü nélkül és kisebb lcd-vel is zöldebb a fű és gyönyörű kék az ég a g3-mal. :)
Az én kezdő igényeimet most tökéletesen kielégíti. Nincs hatalmas makró képessége, de sikerült már 1-2 nagyon jó közeli képet csinálnom bogarakról. 12X zoom sincs iso 6000-rel, mégis a távolabbi képek is szépek. Lehet és érdemes használni kirándulásokhoz is. Most tervezem kipróbálni az ékszakai fotózást (fénycsíkok) és a nappali rövid záridős dolgokat (vízcsepp fagyasztás). Ezekre nem is kell gondolni egy alap most kapható kompakttal... vagy a minőség az egész más lesz, az biztos.
Ami tetszik benne, hogy lehet vele vele gyorsan egyszerűen is fényképezni auto módban, így bárki tudja kezelni. Van viszont sok manuális beállítás is, ha valaki többre vágyik. Az akksija még mindig kibír egy egész napos használatot és 1-1,5 óra alatt feltöltődik. Made is japan, van súlya, ha az ember kézbe veszi. Ami nem tetszik az a bekapcsoló gombja, mert nem túl kényelmes. A zoom karja is lehetne egy kicsivel nagyobb. A sokat emlegetett keresőbe belelógó objektívtől tartottam egy kicsit, sokan panaszkodtak erre. Annyit olvastam már erről, hogy én valami nagyon rosszra számítottam. Gondoltam belenézek és majd egy nagy csövet látok kép helyett. Hát nem így volt és engem egyáltalán nem is zavar a dolog.
A lényeg, hogy jó érzés kézbe venni és persze megnézni a vele készült képeket. :)